kategorieë: TuinmaakLeefstyl

Begin jou eie groentetuin

Begin klein

Jy kan altyd jou groentetuin uitbrei soos jou vertroue en vaardighede verbeter.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Kies die regte plek

Jou groentetuin sal ongeveer 6 uur sonlig per dag benodig. ’n Noord- of weswaartse area is dus ideaal.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Maak dit toeganklik

Tuinbeddens moet van alle kante toeganklik wees en moet nie wyer as 1 meter wees nie.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Berei die grond voor

Die moeite wat jy in die voeding van jou grond sit, sal duidelik wees in die kwaliteit van jou groente. Grawe baie kompos, beenmeel en 2: 3: 2 kunsmis tot ’n diepte van ongeveer 30 cm.

Begin met maklik groeiende groente

Kies groente wat in seisoen is. Maklike groente vir die somer is bone, beet, tamaties, kruie en soetrissies.

Lees die instruksies op die pakkie

Dit gee belangrike raad rakende die plantdiepte, spasiëring en basiese versorging van die plante.

Voer volgens die groentesoort

Wortels benodig fosfate, blaargroentes benodig stikstof en vrugtige groente benodig stikstof wanneer dit geplant word en kalium net voor hulle blom.

Plant elke 2 tot 4 weke ’n nuwe pakkie groente

Dit sal verseker dat jy die volgende maande volgehoue ​​groente het.

Lees ook: Waterwys blomme vir die lente

Deel
Gepubliseer deur
Elandre Swart

Onlangse plasings

Smelt-in-die-mond-koekies

Maak 30 koekies • 500 ml (2 k) koekmeel • 80 ml (1⁄3 k) kakao…

12 mins Gelede

Geurige tamatie-en-wors-gebak

Geurige tamatie-en-wors-gebak. Resep deur Vickie de Beer   Lees ook: Geurige worsies met sampioene en…

20 mins Gelede

Gebakte Carbonara

Vir hierdie heerlike gebakte Carbonara druk jy die blokkies mozzarella tussen die pennepasta in! Resep…

25 mins Gelede

Ribollita

Ribollita is ’n Toskaanse sopbredie. Dit word soos ’n sop gemaak maar is so lekker…

43 mins Gelede

Kaas-en-Marmite-mosbolletjiebrood

Kaas-en-Marmite-mosbolletjiebrood deur Vickie de Beer. Foto: Lindy Kriek  

1 hour Gelede

Heerlike winterpastagebak

Hierdie heerlike pastagebak is genoeg vir 6 porsies.

1 hour Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.