kategorieë: Nuut & NouKos

Beet-gepekelde salm met ’n créme frâiche-sous

Genoeg vir 4

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

• 2 salmfillete of forrelfilette, met vel
• 200 g sagte bruinsuiker
• 250 g rou beet, grof gerasper (met skil)
• 140 g seesoutvlokkies soos Maldon
• 1 bossie dille, gekap
• skil van 1 lemmetjie
• 125 ml (½ k) brandewyn
• 200 ml crème fraîche
• sap van 1 lemmetjie
• 30 ml (2 e) gerasperde peperwortel (vars of gebottel)
• 2-3 bete
• 4 radyse
• beet-mikro kruie/spruite
• gekneusde pienk peperkorrels

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

1. Sit die salm, velkant na onder, op ’n bord. Voel vir en verwyder enige grate. Meng die bruinsuiker, rou beet, dille, skil van die lemmetjie en brandewyn in ’n bak.
2. Plaas twee groot kleefplastiekvelle op ’n werkoppervlak. Skep ’n bietjie van die soutpekel op die een plastiekvel. Plaas ’n salmfilet bo-op die soutpekel, herhaal met nog soutpekel, die ander filet vel-kant na bo en eindig met die laaste van die soutpekel. Draai styf toe met die ander plastiekvel.
3. Verkoel die salm vir ten minste 24 uur in die yskas.
4. Haal uit die yskas. Haal die kleefplastiek af, gooi die vloeistof uit en skraap die soutpekel af.
5. Spoel liggies af en droog met papierhanddoek af.
6. Sny die salm in dun repies.
7. Vir die slaaisous: meng die crème fraîche, sap van 1 lemmetjie en die peperwortel in ’n mengbak.
8. Sny die beet en radyse baie dun en besprinkel met Maldonsout en lemmetjiesap. Laat dit vir 10 minute marineer, spoel af en droog.
9. Pak die beet- en radys-snye op ’n bord en plaas die salm-snye daarop. Skep met crème fraîche, versier met mikro kruie en pienk peperkorrels. Voeg fyn dille en lemmetjiewiggies by.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Bezalel Founder’s Reserve XO

Proenotas
• Droëvrugte, sjokolade en vanielje op die neus, met ’n sagte blomme-aksent.
• Geskroeide lemoen, sitrus, karamel en ’n subtiele rokerigheid vul die mond met ’n uiters gladde afronding van vrugte en vanielje.

Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

Slim maniere om minder sout te gebruik

Ons kyk hoej jy, as vernuftige tuissjef, heerlike smake met minder sout kan optower én…

8 hours Gelede

Drie goed wat jy oor ‘Suidooster’ se stormagtige April móét weet

Dit blyk ’n paar Ruiterbosch-inwoners gaan in April vir die gek gehou word danksy allerhande…

8 hours Gelede

Van Siprus se skaduwees tot Aronspoort se geheime – twee verhale vol liefde en gevaar

Wanneer gevaar met romanse gekombineer word, is ’n boek nie net ’n storie nie, maar…

1 day Gelede

Kom Clarens toe vir die kunstefees op 1 Mei!

Die fees word vanjaar van 1 tot 4 Mei gehou.    [gallery columns="2" size="medium" ids="151862,151861"]…

1 day Gelede

Bak vir Eid al-Fitr: Groot dinge gebeur as daar tradisie, samehorigheid en soet vieringe is

Die kern van hierdie tradisie is die kuns daarvan om so te bak dat eenvoudige…

1 day Gelede

Duncan Johnson oor ‘Skemergrond’ se skurk: ‘My waardes verskil hemelsbreed van Beeno s’n’

    In die wêreld van televisie en teater is die rol van die skurk…

1 day Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.