kategorieë: KosSomerkos

Beet-, feta-en-okkerneut-slaai

Deur Rediscover Dairy

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bedien: 6-8 porsies

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Porsiegrootte: 120 g

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Bestanddele

5 middelslag-bete, gaar en in blokkies gesny (gekoopte gaar beet kan ook werk)

100 g Deense fetakaas

3 hande vol vars roketblare

3 e okkerneute, gekap (pekanneute is ‘n goeie alternatief)

Suurlemoenvinaigrette

125 ml (½ k) olyfolie

50 ml suurlemoensap

skil van een suurlemoen, gerasper

130 ml heuning

5 ml (1 t) Dijon-mosterd (opsioneel)

sout en peper na smaak

Metode

  1. Klits bestanddele vir vinaigrette saam.
  2. Plaas roketblare in slaaibak of rangskik op opdienbord. Gooi bietjie vinaigrette oor en voeg blokkies beet en fetakaas by.
  3. Gooi meer vinaigrette oor en sprinkel gekapte okkerneute oor.
  4. As daar nog slaaisous oor is, hou dit in ‘n lugdigte houer in  yskas en verkoel vir maksimum van vier dae.

Lees ook: 11 maklike happies vir laer cholesterol

Deel
Gepubliseer deur
Karlien Meiring

Onlangse plasings

Stel die verbruiker se ervaring eerste! MSI se reis van 20 jaar om ’n ryk van skootrekenaars te bou

’n Nalatenskap wat daarop gebou is om hul verbruikers te verstaan  Oor die afgelope 20…

9 hours Gelede

Het jy wat dit vat vir ‘Die brug’ se tweede seisoen?

Iewers op ’n eiland met ’n toring staan nog ’n skatkis wat R1 miljoen kontant…

15 hours Gelede

Smelt-in-die-mond-koekies

Maak 30 koekies • 500 ml (2 k) koekmeel • 80 ml (1⁄3 k) kakao…

16 hours Gelede

Geurige tamatie-en-wors-gebak

Geurige tamatie-en-wors-gebak. Resep deur Vickie de Beer   Lees ook: Geurige worsies met sampioene en…

16 hours Gelede

Gebakte Carbonara

Vir hierdie heerlike gebakte Carbonara druk jy die blokkies mozzarella tussen die pennepasta in! Resep…

16 hours Gelede

Ribollita

Ribollita is ’n Toskaanse sopbredie. Dit word soos ’n sop gemaak maar is so lekker…

16 hours Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.