Genoeg vir 6
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }Brood
• 160 g speltmeel + ekstra vir uitrol
• 60 g tefmeel
• 60 g giers (millet)
• 15 ml (1 e) bakpoeier
• 10 ml (2 t) sout
• 360 ml Griekse jogurt
• 5 ml (1 t) fyn komyn
• 30 ml (2 e) olyfolie
Falafel
• 125 ml (½ k) beet, gekook
• 125 g kekerertjies
• 50 g feta, gekrummel
• 30 ml (2 e) kruisement, gekap
• 1 groen brandrissie, gekap
• 1 eier
• 60 ml (¼ k) tefgraan
• 15 ml (1 e) sesamsaad
• 60 ml (¼ k) bokwiet (buckwheat)
• sout en swartpeper
• olyfolie vir vlakbraai
Brood
1 Meng al die bestanddele behalwe die olyfolie in ’n mengbak tot ’n deeg vorm. Knie vir ’n minuut. Bedek met kleefplastiek en laat in die yskas rus.
2 Verdeel die deeg in 6 bolletjies en rol op ’n skoon werkvlak uit wat liggies met spelt bestuif is.
3 Verhit die olyfolie in ’n gietysterpan oor hoë hitte en braai die platbrood vir sowat 2 min. aan elke kant daarin, of tot goudkleurig en gaar.
Falafel
4 Voer ’n bakplaat met bakpapier uit. Verwerk die beet, kekerertjies, feta, kruisement, brandrissie, eier en tefgraan in ’n voedselverwerker tot glad en goed gemeng.
5 Meng die sesamsaad en bokwiet by en geur met sout en swartpeper.
6 Vorm eetlepels van die mengsel in 25 g-bolletjies en druk effens platter met die hand. Pak op die bakplaat en sit vir 30 min. in die yskas
7 Voorverhit die oond tot 180 °C. Bak die falafels vir 20 min. tot gaar.
8 Sit saam met tzatziki en platbrode voor.
Daar is baie maniere en wenke om vetplante te laat gedy. Hier is nege wenke…
As Karlien van Jaarsveld die horlosie kon terugdraai, sou sy dieselfde keuses gemaak het, want…
Resep: 'Dairy Gives You Go' Bestanddele 2 koppies koekmeel ¾ koppie Amasi ¼…
28-dag oefenprogram vir beginner-fietsryers deur Salomé Delport. Hooffoto: zozzzzo/istock images As jy na veertig begin…
Ek het my verhouding met kos verander en jy sal nie glo wat volgende gebeur…
Hy is in 1989 op Springbok gebore en hierdie uitsonderlike deel van ons land was…
Hierdie webwerf gebruik koekies.