kategorieë: KosSomerkos

Beet-falafels met platbrode van antieke grane

Genoeg vir 6

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Brood
• 160 g speltmeel + ekstra vir uitrol
• 60 g tefmeel
• 60 g giers (millet)
• 15 ml (1 e) bakpoeier
• 10 ml (2 t) sout
• 360 ml Griekse jogurt
• 5 ml (1 t) fyn komyn
• 30 ml (2 e) olyfolie

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Falafel
• 125 ml (½ k) beet, gekook
• 125 g kekerertjies
• 50 g feta, gekrummel
• 30 ml (2 e) kruisement, gekap
• 1 groen brandrissie, gekap
• 1 eier
• 60 ml (¼ k) tefgraan
• 15 ml (1 e) sesamsaad
• 60 ml (¼ k) bokwiet (buckwheat)
• sout en swartpeper
• olyfolie vir vlakbraai

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Brood
1 Meng al die bestanddele behalwe die olyfolie in ’n mengbak tot ’n deeg vorm. Knie vir ’n minuut. Bedek met kleefplastiek en laat in die yskas rus.
2 Verdeel die deeg in 6 bolletjies en rol op ’n skoon werkvlak uit wat liggies met spelt bestuif is.
3 Verhit die olyfolie in ’n gietysterpan oor hoë hitte en braai die platbrood vir sowat 2 min. aan elke kant daarin, of tot goudkleurig en gaar.

Falafel
4 Voer ’n bakplaat met bakpapier uit. Verwerk die beet, kekerertjies, feta, kruisement, brandrissie, eier en tefgraan in ’n voedselverwerker tot glad en goed gemeng.
5 Meng die sesamsaad en bokwiet by en geur met sout en swartpeper.
6 Vorm eetlepels van die mengsel in 25 g-bolletjies en druk effens platter met die hand. Pak op die bakplaat en sit vir 30 min. in die yskas
7 Voorverhit die oond tot 180 °C. Bak die falafels vir 20 min. tot gaar.
8 Sit saam met tzatziki en platbrode voor.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

‘The Mommy Club’ se Johandri: “As dit soos hoërskooldrama voel, hou ek my afstand”

Showmax se gewilde werklikheidsreeks, The Mommy Club: Van die Hoofstad bied ’n vars, maar soms…

1 day Gelede

Nuwe herfsspyskaart by Creation is meer as kos en wyn

Deur Maryke Roberts. Foto’s: Clifford Roberts     Creation het ook pas by die Eat…

1 day Gelede

Koek met sjokolade en souterige karamel

Lewer 1 groot koek   Bestanddele   Karamel met sout 200 g suiker 60 ml…

1 day Gelede

Vyf vrae aan Anna Davel oor Suidoosterfees se ‘Konsert van Hoop’

Die 22ste Suidoosterfees word ingelui deur ’n indrukwekkende konsert van populêre en klassieke musiek. Anna…

1 day Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met Kristen Raath oor ‘Niggies’ en ma-wees op skerm

Hooffoto: Stavros Cassapis   Sedert die eerste episode van Niggies op kykNET uitgesaai is, het…

2 days Gelede

PAS BEKEND | Nuwe kykNET-reeks verken dramas en intriges van nuuskantoor

Adri Joubert was vir twee dekades die koel, kalm, gerusstellende gesig en stem van die…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.