Genoeg vir 6
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }Brood
• 160 g speltmeel + ekstra vir uitrol
• 60 g tefmeel
• 60 g giers (millet)
• 15 ml (1 e) bakpoeier
• 10 ml (2 t) sout
• 360 ml Griekse jogurt
• 5 ml (1 t) fyn komyn
• 30 ml (2 e) olyfolie
Falafel
• 125 ml (½ k) beet, gekook
• 125 g kekerertjies
• 50 g feta, gekrummel
• 30 ml (2 e) kruisement, gekap
• 1 groen brandrissie, gekap
• 1 eier
• 60 ml (¼ k) tefgraan
• 15 ml (1 e) sesamsaad
• 60 ml (¼ k) bokwiet (buckwheat)
• sout en swartpeper
• olyfolie vir vlakbraai
Brood
1 Meng al die bestanddele behalwe die olyfolie in ’n mengbak tot ’n deeg vorm. Knie vir ’n minuut. Bedek met kleefplastiek en laat in die yskas rus.
2 Verdeel die deeg in 6 bolletjies en rol op ’n skoon werkvlak uit wat liggies met spelt bestuif is.
3 Verhit die olyfolie in ’n gietysterpan oor hoë hitte en braai die platbrood vir sowat 2 min. aan elke kant daarin, of tot goudkleurig en gaar.
Falafel
4 Voer ’n bakplaat met bakpapier uit. Verwerk die beet, kekerertjies, feta, kruisement, brandrissie, eier en tefgraan in ’n voedselverwerker tot glad en goed gemeng.
5 Meng die sesamsaad en bokwiet by en geur met sout en swartpeper.
6 Vorm eetlepels van die mengsel in 25 g-bolletjies en druk effens platter met die hand. Pak op die bakplaat en sit vir 30 min. in die yskas
7 Voorverhit die oond tot 180 °C. Bak die falafels vir 20 min. tot gaar.
8 Sit saam met tzatziki en platbrode voor.
Iewers op ’n eiland met ’n toring staan nog ’n skatkis wat R1 miljoen kontant…
Maak 30 koekies • 500 ml (2 k) koekmeel • 80 ml (1⁄3 k) kakao…
Geurige tamatie-en-wors-gebak. Resep deur Vickie de Beer Lees ook: Geurige worsies met sampioene en…
Vir hierdie heerlike gebakte Carbonara druk jy die blokkies mozzarella tussen die pennepasta in! Resep…
Ribollita is ’n Toskaanse sopbredie. Dit word soos ’n sop gemaak maar is so lekker…
Kaas-en-Marmite-mosbolletjiebrood deur Vickie de Beer. Foto: Lindy Kriek
Hierdie webwerf gebruik koekies.