Genoeg vir 6
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }• 8 vye, in kwarte gesny
• 4 lemoene, geskil en in dun ringe gesny
• 250 g bababeet, gekook en geskil
• 100 g bokmelkkaas
• hand vol babaslaaiblare
• 100 g okkerneute, liggies gerooster
Slaaisous
• Meng 30 ml (2 e) balsemiekasyn, 10 ml (2 t) volgraanmosterd, 1 fyn gekapte knoffelhuisie, 5 ml (1 t) heuning en 125 ml (½ k) olyfolie in ’n klein bakkie.
1 Rangskik die vye, lemoene, beet, bokmelkkaas, slaaiblare en okkerneute op ’n groot dienbord en sit met die slaaisous voor.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Genoeg vir 6
Begin ’n dag voor die tyd met die kaas.
Tuisgemaakte kaas
• 420 g volroom- Griekse jogurt
• 2,5 ml (½ t) sout
• 15 ml (1 e) suurlemoensap
• 2 takkies roosmaryn, fyn gekap
• hand vol pietersielie, fyn gekap
Slaai
• 30 ml (2 e) olyfolie
• gerasperde skil van 1 suurlemoen
• 2 knoffelhuisies, fyn gekap
• 2 groot eiervrugte, middeldeur gesny
• 100 g granaatpitte
• ’n hand vol babakruie-blaartjies
Kaas
1 Meng die Griekse jogurt, sout, suurlemoensap, roosmaryn en pietersielie in ’n groot mengbak. Skep die mengsel in ’n groot moeseliendoek en bind op met kombuistou. Hang die doek op in die yskas met ’n bak daaronder om die vloeistof op te vang. Laat hang vir 24 uur.
2 Voorverhit die oond tot 220 °C. Voer ’n oondpan met bakpapier uit.
3 Meng die olyfolie, suurlemoenskil en knoffelhuisies in ’n klein bakkie. Smeer die eiervrug met die oliemengsel.
4 Sny kepe oorkruis in die vleiskant van die eiervrugte. Sit die eiervrugte gesnyde kant na onder, op die voorbereide oondpan. Bak vir 10 min. Draai om en bak vir nog 10 min. of tot goudbruin.
5 Sit die eiervrug voor saam met die kaas en strooi die granaatpitte en blaartjies oor.
Die nuwe kaaskoek! Ons Suid-Afrikaners hou mos van ’n lekker yskastert. Maar ongelukkig is dit…
Genoeg vir 4-6 Bestanddele Sous 60 ml (¼ k) perskeblatjang 60 ml (¼ k)…
In die wêreld van Suid-Afrikaanse musiek is daar sterre, en dan is daar legendes. Jannie…
“Mens weet nooit, terwyl jy bloed en trane stort soos jy aan ’n produksie werk,…
Genoeg vir 4-6. Bestanddele 4 snye bruinbrood, korsies verwyder 125 ml (½ k)…
Is jou beker half leeg of half vol? Maak seker jy hou daardie metaforiese beker…
Hierdie webwerf gebruik koekies.