kategorieë: KersfeesKosSomerkos

Beet-en-lemoen-slaai met bokmelkkaas

Genoeg vir 6

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

• 8 vye, in kwarte gesny
• 4 lemoene, geskil en in dun ringe gesny
• 250 g bababeet, gekook en geskil
• 100 g bokmelkkaas
• hand vol babaslaaiblare
• 100 g okkerneute, liggies gerooster

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Slaaisous
• Meng 30 ml (2 e) balsemiekasyn, 10 ml (2 t) volgraanmosterd, 1 fyn gekapte knoffelhuisie, 5 ml (1 t) heuning en 125 ml (½ k) olyfolie in ’n klein bakkie.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

1 Rangskik die vye, lemoene, beet, bokmelkkaas, slaaiblare en okkerneute op ’n groot dienbord en sit met die slaaisous voor.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Geroosterde eiervrug met tuisgemaakte sagte kaas

Genoeg vir 6

Begin ’n dag voor die tyd met die kaas.

Tuisgemaakte kaas
• 420 g volroom- Griekse jogurt
• 2,5 ml (½ t) sout
• 15 ml (1 e) suurlemoensap
• 2 takkies roosmaryn, fyn gekap
• hand vol pietersielie, fyn gekap

Slaai
• 30 ml (2 e) olyfolie
• gerasperde skil van 1 suurlemoen
• 2 knoffelhuisies, fyn gekap
• 2 groot eiervrugte, middeldeur gesny
• 100 g granaatpitte
• ’n hand vol babakruie-blaartjies

Kaas
1 Meng die Griekse jogurt, sout, suurlemoensap, roosmaryn en pietersielie in ’n groot mengbak. Skep die mengsel in ’n groot moeseliendoek en bind op met kombuistou. Hang die doek op in die yskas met ’n bak daaronder om die vloeistof op te vang. Laat hang vir 24 uur.
2 Voorverhit die oond tot 220 °C. Voer ’n oondpan met bakpapier uit.
3 Meng die olyfolie, suurlemoenskil en knoffelhuisies in ’n klein bakkie. Smeer die eiervrug met die oliemengsel.
4 Sny kepe oorkruis in die vleiskant van die eiervrugte. Sit die eiervrugte gesnyde kant na onder, op die voorbereide oondpan. Bak vir 10 min. Draai om en bak vir nog 10 min. of tot goudbruin.
5 Sit die eiervrug voor saam met die kaas en strooi die granaatpitte en blaartjies oor.

Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

Vinnige salmpasta

Genoeg vir 4. Bestanddele   500 g vars pasta, soos tagliatelle of spaghetti 250 ml…

1 hour Gelede

Hoe om jou hond se ore skoon te maak

Om jou hond se ore skoon te maak is ’n noodsaaklike deel van sy basiese…

3 hours Gelede

Gevulde soetrissieslaai

Bestanddele   3-4 groot rooi soetrissies, middeldeur gesny, en wit vliesies en pitte verwyder. sout…

3 hours Gelede

10 goed wat jy kan doen om slegte gewoontes hok te slaan

Ons almal het een of ander slegte gewoonte. Die goeie nuus is dat jy dit…

5 hours Gelede

Van speelskool na grootskool: 5 wenke

Van speelskool na grootskool: 5 wenke deur Mariette Snyman. Foto Pixabay   Om by die…

5 hours Gelede

Verleng die lewe van jou swembroek

Met die strandseisoen op ons, kyk ons na die moets en moenies om te verseker…

5 hours Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.