kategorieë: KersfeesKosSomerkos

Beet-en-lemoen-slaai met bokmelkkaas

Genoeg vir 6

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

• 8 vye, in kwarte gesny
• 4 lemoene, geskil en in dun ringe gesny
• 250 g bababeet, gekook en geskil
• 100 g bokmelkkaas
• hand vol babaslaaiblare
• 100 g okkerneute, liggies gerooster

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Slaaisous
• Meng 30 ml (2 e) balsemiekasyn, 10 ml (2 t) volgraanmosterd, 1 fyn gekapte knoffelhuisie, 5 ml (1 t) heuning en 125 ml (½ k) olyfolie in ’n klein bakkie.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

1 Rangskik die vye, lemoene, beet, bokmelkkaas, slaaiblare en okkerneute op ’n groot dienbord en sit met die slaaisous voor.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Geroosterde eiervrug met tuisgemaakte sagte kaas

Genoeg vir 6

Begin ’n dag voor die tyd met die kaas.

Tuisgemaakte kaas
• 420 g volroom- Griekse jogurt
• 2,5 ml (½ t) sout
• 15 ml (1 e) suurlemoensap
• 2 takkies roosmaryn, fyn gekap
• hand vol pietersielie, fyn gekap

Slaai
• 30 ml (2 e) olyfolie
• gerasperde skil van 1 suurlemoen
• 2 knoffelhuisies, fyn gekap
• 2 groot eiervrugte, middeldeur gesny
• 100 g granaatpitte
• ’n hand vol babakruie-blaartjies

Kaas
1 Meng die Griekse jogurt, sout, suurlemoensap, roosmaryn en pietersielie in ’n groot mengbak. Skep die mengsel in ’n groot moeseliendoek en bind op met kombuistou. Hang die doek op in die yskas met ’n bak daaronder om die vloeistof op te vang. Laat hang vir 24 uur.
2 Voorverhit die oond tot 220 °C. Voer ’n oondpan met bakpapier uit.
3 Meng die olyfolie, suurlemoenskil en knoffelhuisies in ’n klein bakkie. Smeer die eiervrug met die oliemengsel.
4 Sny kepe oorkruis in die vleiskant van die eiervrugte. Sit die eiervrugte gesnyde kant na onder, op die voorbereide oondpan. Bak vir 10 min. Draai om en bak vir nog 10 min. of tot goudbruin.
5 Sit die eiervrug voor saam met die kaas en strooi die granaatpitte en blaartjies oor.

Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

Kry katte en honde ook Alzheimersiekte?

Kan my kat of hond ook Alzheimersiekte kry? Dis wat jy moet weet oor "canine…

19 hours Gelede

Hoe om die kleredragreëls op uitnodigings te verstaan

Sodra jy dink jy het al die voorskrifte onder die knie, hoor jy daar is…

19 hours Gelede

Is jou kleinding se sintuie oor- of ondersensitief?

Het jy geweet jou baba of peuter moet letterlik leer om sintuiglike inligting te filtreer…

19 hours Gelede

Waatlemoen-pizza met gebraaide feta

Die nuwe (en gesonder!) pizza - in slaai-vorm!

19 hours Gelede

Bessiejellies

Genoeg vir 6 Bestanddele   625 ml (2½ k) tee-en-vrugtesap 30 ml (2 e) gelatienpoeier…

20 hours Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met Len Muller oor sy passie vir musiek en sy gesin

Buiten vir sy uitsonderlike talent as musikant en liedjieskrywer, is Len Muller ook bekend as…

21 hours Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.