kategorieë: KosSomerkos

Beet-bokmelkkaas-en-vye-tert

Genoeg vir 1 middelslag- tert (4-6 mense)

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Spelt het minder gluten as gewone meel en gee ’n heerlike smaak aan die tert.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Tertdeeg
• 50 g botter
• 80 ml (⅓ k) water
• 210 g speltmeel, te kry by gesondheidswinkels
• 2,5 ml (½ t) sout
• 5 takkies tiemie, blaartjies afgestroop
• 10 ml (2 t) vinkelsaad

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Vulsel
• 45 g botter
• 2 rooi-uie, dik gesny
• 300 g rooi beet, geskil en in kwarte gesny
• 2 knoffelhuisies, fyngekap
• 60 ml (¼ k) balsemiekasyn
• 15 ml (1 e) bruinsuiker
• 2 takkies tiemie
• 4 vars vye of pruime, in kwarte gesny
• 125 g crème fraîche
• 30 ml (2 e) Dijonmosterd
• 200 g bokmelkkaas
• hand vol basiliekruid

1 Voorverhit die oond tot 200 °C. Spuit ’n 10 cm x 35 cm-losboomriffelpan met kleefwerende kossproei.
2 Verhit die botter en water tot kookpunt. Haal van die hitte af.
3 Meng die speltmeel, sout, tiemie en vinkel in ’n groot mengbak. Voeg die watermengsel by en roer totdat dit ’n deeg vorm.
4 Knie tot die deeg heeltemal sag is en rol tot 5 mm dik uit. Voer die voorbereide tertpan met die deeg uit. Sny oortollige deeg af.
5 Bak vir 10 min. of tot liggoud.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Vulsel
6 Verhit die botter in ’n kastrol oor matige hitte. Braai die uie, beet en knoffel vir 8-10 min. daarin of tot gekaramelliseer.
7 Voeg die balsemiekasyn, bruinsuiker, tiemie en 500 ml (2 k) water by.
8 Bring tot kookpunt, verlaag die hitte en laat prut vir 25-30 min. of totdat die mengsel verdik en die beet gaar is.
9 Meng die crème fraîche en Djionmosterd in ’n mengbakkie. Smeer die mengsel oor die gaar tertdeeg.
10 Pak die beet en uie, die vye en die bokmelkkaas om die beurt in die tertkors. Bak vir 15-20 min. of tot goudkleurig.

Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

Makliker met moeilike tieners: 20 wenke vir beter verhoudings

Om ’n goeie verhouding met tieners te hê, was nog nooit maklik nie, maar in…

1 hour Gelede

5 smullekker slaaie

Skop die nuwejaar af met dié heerlike vars slaaie! Resepte deur Vickie de Beer

5 hours Gelede

ONS KYK TERUG: Verlede jaar se naaswenners van ons ma-en dogter-kompetisie

Deur Rentia Mynhardt. Foto’s: Verskaf   Om ma en dogter op papier te wees is…

9 hours Gelede

10 dinge wat met jou vel gebeur soos wat jy ouer word

Oudword is onvermydelik. Dit is dus belangrik om voorbereid te wees op wat kom deur…

1 day Gelede

Wanneer seks seer is… | Wat is die oorsake en behandelingsmoontlikhede?

Deur Mariette Snyman       “Pynlike seks is ongelukkig iets wat ek daagliks in die…

1 day Gelede

Koop MSI se terug-skool-toe-aanbiedinge!

    Koop MSI se terug-skool-toe-aanbiedinge hier!     Modern 14 F13MG      Kleinhandelaar:…

1 day Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.