Beesvleisfrikkadel

Deur Vickie de Beer. Foto’s deur lee schwagele www.crphotographic co.za

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bestanddele:

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  • 2 kg beesvleis, soos sirloin of rump, senings verwyder\
  • 2 t (10 ml) sout
  • 4 t (20 ml) fyngekapte groen brandrissie
  • 4 t (20 ml) fyngekapte knoffel
  • 4 t (20 ml) Dijonmosterd
  • 1 e (15 ml) botter
  • 1 e (15 ml) olyfolie
  • 2 wiele (300 g) blou camembert, in 1 cm-sirkels gesny (of kaas van jou keuse)

Metode:

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  1. Sit die vleis, sout, brandrissie, knoffel en mosterd in ’n voedselverwerker. Stel die masjien op die polsaksie en verwerk tot ’n growwe maalvleis – moenie te lank verwerk nie.
  2. Haal uit en maak 8 frikkadelle van 200 g elk. Laat rus vir 20 min. by kamertemperatuur.
  3. Verhit die oond tot 180 ˚C.
  4. Verhit die botter en olie in ’n oondvaste braaipan oor matige hitte.
  5. Braai die frikkadelle vir sowat 3 min. aan elke kant of tot goudbruin.
  6. Sit ’n skyf camembert op elke frikkadel en bak vir 5-7 min. of tot die kaas gesmelt is. Haal uit en hou warm.

Maak hierdie broodrolletjies saam met die frikadelle vir heerlike burgers

Lees nog:

Gepiekelde botterskorsie

Patattjips

Beetblatjang

Deel
Gepubliseer deur
Anelle Tewson

Onlangse plasings

Vyf vrae aan Anna Davel oor Suidoosterfees se ‘Konsert van Hoop’

Die 22ste Suidoosterfees word ingelui deur ’n indrukwekkende konsert van populêre en klassieke musiek. Anna…

44 minutes Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met Kristen Raath oor ‘Niggies’ en ma-wees op skerm

Hooffoto: Stavros Cassapis   Sedert die eerste episode van Niggies op kykNET uitgesaai is, het…

2 hours Gelede

PAS BEKEND | Nuwe kykNET-reeks verken dramas en intriges van nuuskantoor

Adri Joubert was vir twee dekades die koel, kalm, gerusstellende gesig en stem van die…

5 hours Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Kreatiewe verskille kelder een van die spanne

Daar het ook ’n spesiale gas opgedaag – dié keer was dit Jess van Dyk…

18 hours Gelede

Pampoenbredie

Genoeg vir 4 Bestanddele   15 ml (1 e) olyf- of avokado-olie 1,5 kg lamsvleis…

1 day Gelede

Voltooi jou kuier in Kaapstad met ’n ete by Marble Cape Town

Die ergste toeriste-gedruis na al die langnaweke het effe bedaar, die kole suis gesellig en…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.