Beesvleisfrikkadel

Deur Vickie de Beer. Foto’s deur lee schwagele www.crphotographic co.za

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bestanddele:

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  • 2 kg beesvleis, soos sirloin of rump, senings verwyder\
  • 2 t (10 ml) sout
  • 4 t (20 ml) fyngekapte groen brandrissie
  • 4 t (20 ml) fyngekapte knoffel
  • 4 t (20 ml) Dijonmosterd
  • 1 e (15 ml) botter
  • 1 e (15 ml) olyfolie
  • 2 wiele (300 g) blou camembert, in 1 cm-sirkels gesny (of kaas van jou keuse)

Metode:

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  1. Sit die vleis, sout, brandrissie, knoffel en mosterd in ’n voedselverwerker. Stel die masjien op die polsaksie en verwerk tot ’n growwe maalvleis – moenie te lank verwerk nie.
  2. Haal uit en maak 8 frikkadelle van 200 g elk. Laat rus vir 20 min. by kamertemperatuur.
  3. Verhit die oond tot 180 ˚C.
  4. Verhit die botter en olie in ’n oondvaste braaipan oor matige hitte.
  5. Braai die frikkadelle vir sowat 3 min. aan elke kant of tot goudbruin.
  6. Sit ’n skyf camembert op elke frikkadel en bak vir 5-7 min. of tot die kaas gesmelt is. Haal uit en hou warm.

Maak hierdie broodrolletjies saam met die frikadelle vir heerlike burgers

Lees nog:

Gepiekelde botterskorsie

Patattjips

Beetblatjang

Deel
Gepubliseer deur
Anelle Tewson

Onlangse plasings

Van Siprus se skaduwees tot Aronspoort se geheime – twee verhale vol liefde en gevaar

Wanneer gevaar met romanse gekombineer word, is ’n boek nie net ’n storie nie, maar…

19 hours Gelede

Kom Clarens toe vir die kunstefees op 1 Mei!

Die fees word vanjaar van 1 tot 4 Mei gehou.    [gallery columns="2" size="medium" ids="151862,151861"]…

19 hours Gelede

Bak vir Eid al-Fitr: Groot dinge gebeur as daar tradisie, samehorigheid en soet vieringe is

Die kern van hierdie tradisie is die kuns daarvan om so te bak dat eenvoudige…

22 hours Gelede

Duncan Johnson oor ‘Skemergrond’ se skurk: ‘My waardes verskil hemelsbreed van Beeno s’n’

    In die wêreld van televisie en teater is die rol van die skurk…

24 hours Gelede

Skuinskoek

Genoeg vir 8   Bestanddele   625 ml (2½ k) koekmeel 125 ml (½ k)…

4 days Gelede

Vinnige Peppermint Crisp-tert

Mev. Sannie Bosman van Pretoria was in Mei, 2005 ons Teetydtreffer-wenner vir haar lekker vinnige…

4 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.