Beesvleisfrikkadel

Deur Vickie de Beer. Foto’s deur lee schwagele www.crphotographic co.za

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bestanddele:

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  • 2 kg beesvleis, soos sirloin of rump, senings verwyder\
  • 2 t (10 ml) sout
  • 4 t (20 ml) fyngekapte groen brandrissie
  • 4 t (20 ml) fyngekapte knoffel
  • 4 t (20 ml) Dijonmosterd
  • 1 e (15 ml) botter
  • 1 e (15 ml) olyfolie
  • 2 wiele (300 g) blou camembert, in 1 cm-sirkels gesny (of kaas van jou keuse)

Metode:

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  1. Sit die vleis, sout, brandrissie, knoffel en mosterd in ’n voedselverwerker. Stel die masjien op die polsaksie en verwerk tot ’n growwe maalvleis – moenie te lank verwerk nie.
  2. Haal uit en maak 8 frikkadelle van 200 g elk. Laat rus vir 20 min. by kamertemperatuur.
  3. Verhit die oond tot 180 ˚C.
  4. Verhit die botter en olie in ’n oondvaste braaipan oor matige hitte.
  5. Braai die frikkadelle vir sowat 3 min. aan elke kant of tot goudbruin.
  6. Sit ’n skyf camembert op elke frikkadel en bak vir 5-7 min. of tot die kaas gesmelt is. Haal uit en hou warm.

Maak hierdie broodrolletjies saam met die frikadelle vir heerlike burgers

Lees nog:

Gepiekelde botterskorsie

Patattjips

Beetblatjang

Deel
Gepubliseer deur
Anelle Tewson

Onlangse plasings

MSI Vakansieverkope: Maak die Perfekte Geskenk Oop Hierdie Seisoen!

MSI is opgewonde om ons eksklusiewe vakansieverkope aan te kondig, wat van 10 Desember tot…

2 days Gelede

Maak vanjaar jou beste jaar

Die lewe is te kort om al jou eie foute te maak. Leer by ander…

3 days Gelede

Skoonheidsprodukte: foute wat almal maak

Los jy jou potjies se deksels oop of staan jou skoonheidsprodukte in die son? Dan…

3 days Gelede

Maklike gemmerbier – sonder gis

Maak hierdie maklike gemmerbier - dit bevat nie gis nie! Dis die heerlikste afkoel-drankie.

3 days Gelede

Ken jou vonkelwyn

Vonkelwyn is ryk aan geskiedenis Die tradisie om met vonkelwyn iets te vier word histories…

3 days Gelede

5 maniere om jou dag reg te begin

Met hierdie wenke sal jy soggens die spreekwoordelike gousblom eerder as die molshoop wees, al…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.