kategorieë: GebakKos

Basiese soetkoekiedeeg

  • 450 g botter, in blokkies, by kamertemperatuur
  • 210 g strooisuiker
  • 1 x 385 g-blik kondensmelk
  • 700 g koekmeel
  • 20 ml (4 t) bakpoeier
  • 2,5 ml (½ t) sout

1 Voorverhit die oond tot 160 °C en spuit 3 groot bakplate met kleefwerende kossproei.
2 Klop die botter en suiker saam tot lig en romerig. Voeg die kondensmelk by en klop tot glad.
3 Sif die koekmeel, bakpoeier en sout saam en gooi by die bottermengsel.
4 Meng goed tot ’n deeg vorm.
5 Verdeel in 3 dele en draai in kleefplastiek toe. Laat rus vir 20 min. of tot ferm in die yskas.
6 Werk met 500 g deeg op ’n slag en vries die res. Laat oornag in die yskas ontdooi wanneer benodig.
7 Rol die deeg 5 mm dik uit op ’n skoon, meelbestrooide werkvlak.
8 Druk ’n vorm van jou keuse uit en sit op die bakplate.
9 Bak vir 10-15 min. of tot ligbruin.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); } '); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Anelle Tewson

Onlangse plasings

Geroosterde pampoenskywe met tiemie-en-parmesaan-granola

Granola is deesdae nie net meer vir ontbyt bedoel nie. Hierdie krakerige kombinasie van sade…

2 days Gelede

‘The Mommy Club: Van die Hoofstad’: Ontmoet die glansryke vroue van die splinternuwe werklikheidsreeks

Showmax het pas die amptelike lokprent vir The Mommy Club: Van die Hoofstad, vrygestel. Dis…

2 days Gelede

Appel-peer-en-karamel-tert

Genoeg vir 8       Bestanddele   Tertdeeg 375 g koekmeel  2,5 ml (½…

2 days Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Klein vissies kelder een span en laat ’n ander span juig!

In die derde episode van kykNET se skitterende Kokkedoor Vuur & Vlam-reeks moes die deelnemers…

2 days Gelede

Suid-Afrika skitter by Louvre Abu Dhabi

Deur Maryke Roberts. Foto's: Maryke Roberst en verskaf/Departement Kultuur en Toerisme, Abu Dhabi    …

3 days Gelede

Hoe om brandrissie-olie te maak

Brandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.