genoeg vir 6 dun middelslag-pizzas of 4 dikker middelslag-pizzas
Botterskorsie-gorgonzola-en-spek-pizza
Genoeg vir 6-8 klein pizzas
1 basiese pizzadeeg (resep bo)
250 g botterskorsieblokke
olyfolie om oor te sprinkel
sout en gemaalde swartpeper
5-10 ml gekapte brandrissie (meer as jy van brand hou), gemeng
met 30 ml (2 e) olyfolie
150 g gorgonzola, ruweg gekrummel
250 g blokkiesspek, bros gebraai
hand vol roketblare
Voorverhit die oond tot 220 °C. Verhit ’n bakplaat in die oond.
1 Sit die botterskorsie op ’n ander bakplaat, sprinkel die olyfolie oor en geur na smaak. Rooster vir sowat 15 min. tot gaar.
2 Verdeel die deeg in 8 balle en rol elk op ’n meelbestrooide werkvlak uit.
3 Bak een pizza op ’n slag op die warm bakplaat en bak vir 5 min. tot amper gaar. Haal uit.
4 Smeer die halfgaar pizza met die brandrissieolie en sit die botterskorsie, kaas en spek bo-op. Bak tot goudbruin en gaar. Herhaal met die res van die deeg. Sit voor met roketblare bo-op.