kategorieë: Nuut & NouKos

Arancini risotto-balletjies

Resep deur Rediscover Dairy

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Hierdie resep maak 10 risotto-balle.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

1 bal = 180g

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Bestanddele:

15 ml olyfolie

1 med ui – 150 g

2 knoffelhuisie – 6g

1 koppie arborio-rys – 185g rou

63 ml witwyn (1/4 koppie)

1L hoenderaftreksel

60 g parmesaankaas

14,8 g botter

125 g broodkrummels

57g eier (2 eiers)

120 g mozzarellakaas, (10 blokkies)

Doopsous:

1 koppie dubbelroom jogurt, ‘n halwe suurlemoen & 1 knoffelhuisie gemaal – vir die doopsous.

Metode

1. Verhit die olyfolie in ‘n diep medium-grootte pot oor medium hitte. Voeg die uie, knoffel, sout en peper by en kook vir ‘n paar minute tot deurskynend. Voeg die risotto-rys by en roer tot liggies gerooster, sowat 1 min. Gooi die wyn by en kook tot heeltemal geabsorbeer. Gooi die warm hoenderbouillon by, *as jy koue aftreksel byvoeg, sal jou rys nie deurgaar nie. Voeg 1/2 koppie op ‘n slag by en kook, terwyl jy voortdurend roer sodat al die vloeistof geabsorbeer kan word voordat meer bygevoeg word. Kook tot die rys net sag en romerig is, sowat 20 min. Roer die Parmesaan en botter by.

2. Skep die gaar risotto in ‘n vlak bak, bedek met kleefplastiek en verkoel tot heeltemal verkoel, ongeveer 1 & 1/2 uur.

3. Sodra dit ferm is, neem die mengsel en begin arancini-balletjies vorm (elkeen benodig ongeveer 2 of so eetlepels mengsel). Druk die bal effens plat in die palm van jou hand, plaas dan 1 mozzarellablokkie in die middel voor jy dit in ’n bal rol.

4. Voorverhit jou lugbraaier tot 200° en kook vir 15 min. *Kooktye kan verskil.

5. Voeg die broodkrummels in ‘n klein bakkie & in ‘n ander klits 1 eier. Doop dan die arancini-balletjies in die eier voor jy dit in die krummels rol.

6. Voeg dit by die mandjie en spuit dit met kleefwerende kossproei. Kook tot goudbruin.

7. Sit voor op ‘n bed roket met jogurt gemeng met vars knoffel, ‘n sprinkel paprika en ‘n drukkie suurlemoen

Lees ook: Baba-aartappelslaai met roomkaas, jogurt & mayo-sous

Deel
Gepubliseer deur
Karlien Meiring

Onlangse plasings

MSI Vakansieverkope: Maak die Perfekte Geskenk Oop Hierdie Seisoen!

MSI is opgewonde om ons eksklusiewe vakansieverkope aan te kondig, wat van 10 Desember tot…

2 weeks Gelede

Maak vanjaar jou beste jaar

Die lewe is te kort om al jou eie foute te maak. Leer by ander…

2 weeks Gelede

Skoonheidsprodukte: foute wat almal maak

Los jy jou potjies se deksels oop of staan jou skoonheidsprodukte in die son? Dan…

2 weeks Gelede

Maklike gemmerbier – sonder gis

Maak hierdie maklike gemmerbier - dit bevat nie gis nie! Dis die heerlikste afkoel-drankie.

2 weeks Gelede

Ken jou vonkelwyn

Vonkelwyn is ryk aan geskiedenis Die tradisie om met vonkelwyn iets te vier word histories…

2 weeks Gelede

5 maniere om jou dag reg te begin

Met hierdie wenke sal jy soggens die spreekwoordelike gousblom eerder as die molshoop wees, al…

2 weeks Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.