kategorieë: Nuut & NouKos

Arancini risotto-balletjies

Resep deur Rediscover Dairy

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Hierdie resep maak 10 risotto-balle.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

1 bal = 180g

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Bestanddele:

15 ml olyfolie

1 med ui – 150 g

2 knoffelhuisie – 6g

1 koppie arborio-rys – 185g rou

63 ml witwyn (1/4 koppie)

1L hoenderaftreksel

60 g parmesaankaas

14,8 g botter

125 g broodkrummels

57g eier (2 eiers)

120 g mozzarellakaas, (10 blokkies)

Doopsous:

1 koppie dubbelroom jogurt, ‘n halwe suurlemoen & 1 knoffelhuisie gemaal – vir die doopsous.

Metode

1. Verhit die olyfolie in ‘n diep medium-grootte pot oor medium hitte. Voeg die uie, knoffel, sout en peper by en kook vir ‘n paar minute tot deurskynend. Voeg die risotto-rys by en roer tot liggies gerooster, sowat 1 min. Gooi die wyn by en kook tot heeltemal geabsorbeer. Gooi die warm hoenderbouillon by, *as jy koue aftreksel byvoeg, sal jou rys nie deurgaar nie. Voeg 1/2 koppie op ‘n slag by en kook, terwyl jy voortdurend roer sodat al die vloeistof geabsorbeer kan word voordat meer bygevoeg word. Kook tot die rys net sag en romerig is, sowat 20 min. Roer die Parmesaan en botter by.

2. Skep die gaar risotto in ‘n vlak bak, bedek met kleefplastiek en verkoel tot heeltemal verkoel, ongeveer 1 & 1/2 uur.

3. Sodra dit ferm is, neem die mengsel en begin arancini-balletjies vorm (elkeen benodig ongeveer 2 of so eetlepels mengsel). Druk die bal effens plat in die palm van jou hand, plaas dan 1 mozzarellablokkie in die middel voor jy dit in ’n bal rol.

4. Voorverhit jou lugbraaier tot 200° en kook vir 15 min. *Kooktye kan verskil.

5. Voeg die broodkrummels in ‘n klein bakkie & in ‘n ander klits 1 eier. Doop dan die arancini-balletjies in die eier voor jy dit in die krummels rol.

6. Voeg dit by die mandjie en spuit dit met kleefwerende kossproei. Kook tot goudbruin.

7. Sit voor op ‘n bed roket met jogurt gemeng met vars knoffel, ‘n sprinkel paprika en ‘n drukkie suurlemoen

Lees ook: Baba-aartappelslaai met roomkaas, jogurt & mayo-sous

Deel
Gepubliseer deur
Karlien Meiring

Onlangse plasings

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Net drie spanne oor ná stormagtige braai-uitdaging

In die 11de episode van Kokkedoor Vuur & Vlam, kykNET se spannende koswerklikheidsreeks, word die…

1 day Gelede

Pak jou somerlinne só weg

Die verandering van somer na herfs beteken dat somer-beddegoed deeglik gestoor moet word tot die…

1 day Gelede

Foute wat jy moet vermy wanneer jy jou slimfoon laai

Deur Jade Rhode   As jy opgemerk het dat jou foon doodgaan na 'n kort…

1 day Gelede

Was jou grimeerkwassies só

Vraag Moet ek my my grimeerkwassies was, en hoe gereeld?  - Tirsa van Staden Lees…

1 day Gelede

‘The Mommy Club’ se Ansu Viljoen: ‘Nie almal is bedoel om in jou binnekring te wees nie’

Showmax se gewilde werklikheidsreeks, The Mommy Club: Van die Hoofstad bied ’n vars, maar soms…

1 day Gelede

Suurlemoen-en-klapper-skywe

Resep deur Vickie de Beer

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.