Resep deur Rediscover Dairy
Hierdie resep maak 10 risotto-balle.
1 bal = 180g
Bestanddele:
15 ml olyfolie
1 med ui – 150 g
2 knoffelhuisie – 6g
1 koppie arborio-rys – 185g rou
63 ml witwyn (1/4 koppie)
1L hoenderaftreksel
60 g parmesaankaas
14,8 g botter
125 g broodkrummels
57g eier (2 eiers)
120 g mozzarellakaas, (10 blokkies)
Doopsous:
1 koppie dubbelroom jogurt, ‘n halwe suurlemoen & 1 knoffelhuisie gemaal – vir die doopsous.
Metode
1. Verhit die olyfolie in ‘n diep medium-grootte pot oor medium hitte. Voeg die uie, knoffel, sout en peper by en kook vir ‘n paar minute tot deurskynend. Voeg die risotto-rys by en roer tot liggies gerooster, sowat 1 min. Gooi die wyn by en kook tot heeltemal geabsorbeer. Gooi die warm hoenderbouillon by, *as jy koue aftreksel byvoeg, sal jou rys nie deurgaar nie. Voeg 1/2 koppie op ‘n slag by en kook, terwyl jy voortdurend roer sodat al die vloeistof geabsorbeer kan word voordat meer bygevoeg word. Kook tot die rys net sag en romerig is, sowat 20 min. Roer die Parmesaan en botter by.
2. Skep die gaar risotto in ‘n vlak bak, bedek met kleefplastiek en verkoel tot heeltemal verkoel, ongeveer 1 & 1/2 uur.
3. Sodra dit ferm is, neem die mengsel en begin arancini-balletjies vorm (elkeen benodig ongeveer 2 of so eetlepels mengsel). Druk die bal effens plat in die palm van jou hand, plaas dan 1 mozzarellablokkie in die middel voor jy dit in ’n bal rol.
4. Voorverhit jou lugbraaier tot 200° en kook vir 15 min. *Kooktye kan verskil.
5. Voeg die broodkrummels in ‘n klein bakkie & in ‘n ander klits 1 eier. Doop dan die arancini-balletjies in die eier voor jy dit in die krummels rol.
6. Voeg dit by die mandjie en spuit dit met kleefwerende kossproei. Kook tot goudbruin.
7. Sit voor op ‘n bed roket met jogurt gemeng met vars knoffel, ‘n sprinkel paprika en ‘n drukkie suurlemoen
Lees ook: Baba-aartappelslaai met roomkaas, jogurt & mayo-sous