Aquafaba-meringues deur Vickie de Beer
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }Aquafaba is die proteïenryke vloeistof wat verkry word nadat jy peulgroente soos bone en keker-ertjies lank gekook het. Nadat die bone gaar is, moet die water verder afgekook word tot dit so dik soos eierwitte is. Die water van geblikte peulgroente is ’n kortpadmanier om aquafaba te verkry.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }Dié merkwaardige vloeistof reageer dieselfde as eierwitte as dit aanhoudend geklits word. Aanvanklik kan jy nie glo dat die vloeistof ooit stywepuntstadium sal bereik nie maar dit werk!
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }Aquafaba kan gebruik word om meringues, mayonnaise en selfs roomys en nougat te maak. Veral veganiste en mense met eierallergieë gebruik aquafaba.
Mev. Sannie Bosman van Pretoria was in Mei, 2005 ons Teetydtreffer-wenner vir haar lekker vinnige…
Die Liedjieboer Anton Goosen is terug met ’n storie wat die hart tref. Anton, een…
Die voordele wat ontklottering vir ons inhou, word wyd besing. Om te ontklotter beteken nie…
Dink gou oor hierdie vraag: Moet jy mense sien om hulle te kan hoor? Dan…
Dit was die woorde waarmee glanssjef Bertus Basson die deelnemers aan vanjaar se naelbyt-seisoen…
Hierdie webwerf gebruik koekies.