kategorieë: Kos

Appel tarte tatin

Genoeg vir 4

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

2 appels (3 as jy dit in ’n groot pan maak)
100 g botter
100 g suiker
400 g (1 rol) klaarbereide blaardeeg, ontvries

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Voorverhit die oond tot 200 °C.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

1 Skil die appels van bo na onder sodat hulle hul vorm behou, sny middeldeur en verwyder die klokhuise.

2 Smelt die botter en suiker oor lae hitte tot dit liggies begin verkleur. (Gebruik ’n 25 cm-pan vir ’n groot tert, of ’n kleiner pannetjie vir individuele tertjies.)

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

3 Sit die appels met die gesnyde kante na onder in die suikermengsel. Laat die suiker verder karamelliseer tot goudkleurig. Wees versigtig dat dit nie brand nie.

4 Rol die deeg effens dunner uit op ’n meelbestrooide werkvlak. Sny in 4 vierkante en hou in die yskas tot benodig.

5 Haal die pan van die hitte af en sit 1 van die deegvierkante op die appel. Druk die rande wat oorsteek tussen die appel en die pannetjie in sodat dit ’n rand vorm.

6 Bak die tertjies vir 5 min. Verhoog die temperatuur tot 200 °C en bak die tert vir nog 10 min. (20 min. as jy die groot tert maak). Verlaag die temperatuur tot 180 °C en bak tot goudbruin en gepof.

7 Haal uit die oond en keer om op ’n mooi dienbord. Herhaal met die res.

Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

‘The Mommy Club’ se Johandri: “As dit soos hoërskooldrama voel, hou ek my afstand”

Showmax se gewilde werklikheidsreeks, The Mommy Club: Van die Hoofstad bied ’n vars, maar soms…

3 days Gelede

Nuwe herfsspyskaart by Creation is meer as kos en wyn

Deur Maryke Roberts. Foto’s: Clifford Roberts     Creation het ook pas by die Eat…

3 days Gelede

Koek met sjokolade en souterige karamel

Lewer 1 groot koek   Bestanddele   Karamel met sout 200 g suiker 60 ml…

3 days Gelede

Vyf vrae aan Anna Davel oor Suidoosterfees se ‘Konsert van Hoop’

Die 22ste Suidoosterfees word ingelui deur ’n indrukwekkende konsert van populêre en klassieke musiek. Anna…

3 days Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met Kristen Raath oor ‘Niggies’ en ma-wees op skerm

Hooffoto: Stavros Cassapis   Sedert die eerste episode van Niggies op kykNET uitgesaai is, het…

3 days Gelede

PAS BEKEND | Nuwe kykNET-reeks verken dramas en intriges van nuuskantoor

Adri Joubert was vir twee dekades die koel, kalm, gerusstellende gesig en stem van die…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.