kategorieë: GebakKos

Appel-en-gemmer-miniatuurkoekie

Gebruik interessante koekpannetjies vir die klein koekies

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Genoeg vir 12 kolwyntjies

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

1 x hoeveelheid roomkaasversiersel
5 ml neutmuskaat
10 ml fyn kaneel
2 appels, in dun ringe gesny, gebruik ’n mandoliensnyer as jy een het
sap van 1 suurlemoen

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

1 Smeer albei kante van elke appelskyf met suurlemoensap en pak op ’n bakplaat wat met bakpapier uitgevoer is.
2 Droog die appels.
3 Meng die speserye in die roomkaasversiersel in en smeer met ’n paletmes op die koekies.
4 Versier met ’n stapeltjie van die droë appelskywe.

Appel-en-gemmerkolwyntjies
1 Skil 4 middelslagappels en sny in kwarte. Kook die appelstukke in 100 g suiker en 100g botter in ’n pan oor lae hitte tot dit karamelliseer.
2 Laat afkoel en lig die appels uit, laat die meeste van die stroop afdrup.
3 Meng dit deur die beslag saam met 60 ml (¼ k) gemmer in stroop, fyn gekap.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Roomkaasversiersel
Lewer sowat 2 koppies. Probeer hierdie maklike resep as die botterversiersel te moeilik lyk:

250 g (250 ml) roomkaas
80 g versiersuiker
10 ml suurlemoensap

1 Klop die roomkaas tot glad. Sif die versiersuiker by en meng goed deur.
2 Voeg die suurlemoensap by en roer deur.

Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Hoe om jou snyplanke skoon en kiemvry te hou

Hier is 'n paar stappe om jou snyplank behoorlik skoon te maak:   Was jou…

9 hours Gelede

7 mites oor griep

Met die griepseisoen net om die draai (April/Junie tot Augustus/September), is dit belangrik om die…

10 hours Gelede

Staatmaker-viskoekies

Genoeg vir 8 viskoekies   Bestanddele   Viskoekies: 500 g gevriesde stokvis olyfolie om mee…

13 hours Gelede

Antoinette Louw gesels oor Suidooster se nuwe feeks: “Sy vermy haar eie seer”

Dié ongewilde karakter is die bombastiese redakteur en trendsetter, Amore Meyer, wat nou die een…

16 hours Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Net drie spanne oor ná stormagtige braai-uitdaging

In die 11de episode van Kokkedoor Vuur & Vlam, kykNET se spannende koswerklikheidsreeks, word die…

5 days Gelede

Pak jou somerlinne só weg

Die verandering van somer na herfs beteken dat somer-beddegoed deeglik gestoor moet word tot die…

5 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.