kategorieë: GebakKos

Appel-en-gemmer-miniatuurkoekie

Gebruik interessante koekpannetjies vir die klein koekies

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Genoeg vir 12 kolwyntjies

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

1 x hoeveelheid roomkaasversiersel
5 ml neutmuskaat
10 ml fyn kaneel
2 appels, in dun ringe gesny, gebruik ’n mandoliensnyer as jy een het
sap van 1 suurlemoen

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

1 Smeer albei kante van elke appelskyf met suurlemoensap en pak op ’n bakplaat wat met bakpapier uitgevoer is.
2 Droog die appels.
3 Meng die speserye in die roomkaasversiersel in en smeer met ’n paletmes op die koekies.
4 Versier met ’n stapeltjie van die droë appelskywe.

Appel-en-gemmerkolwyntjies
1 Skil 4 middelslagappels en sny in kwarte. Kook die appelstukke in 100 g suiker en 100g botter in ’n pan oor lae hitte tot dit karamelliseer.
2 Laat afkoel en lig die appels uit, laat die meeste van die stroop afdrup.
3 Meng dit deur die beslag saam met 60 ml (¼ k) gemmer in stroop, fyn gekap.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Roomkaasversiersel
Lewer sowat 2 koppies. Probeer hierdie maklike resep as die botterversiersel te moeilik lyk:

250 g (250 ml) roomkaas
80 g versiersuiker
10 ml suurlemoensap

1 Klop die roomkaas tot glad. Sif die versiersuiker by en meng goed deur.
2 Voeg die suurlemoensap by en roer deur.

Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Geroosterde pampoenskywe met tiemie-en-parmesaan-granola

Granola is deesdae nie net meer vir ontbyt bedoel nie. Hierdie krakerige kombinasie van sade…

2 days Gelede

‘The Mommy Club: Van die Hoofstad’: Ontmoet die glansryke vroue van die splinternuwe werklikheidsreeks

Showmax het pas die amptelike lokprent vir The Mommy Club: Van die Hoofstad, vrygestel. Dis…

2 days Gelede

Appel-peer-en-karamel-tert

Genoeg vir 8       Bestanddele   Tertdeeg 375 g koekmeel  2,5 ml (½…

2 days Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Klein vissies kelder een span en laat ’n ander span juig!

In die derde episode van kykNET se skitterende Kokkedoor Vuur & Vlam-reeks moes die deelnemers…

2 days Gelede

Suid-Afrika skitter by Louvre Abu Dhabi

Deur Maryke Roberts. Foto's: Maryke Roberst en verskaf/Departement Kultuur en Toerisme, Abu Dhabi    …

3 days Gelede

Hoe om brandrissie-olie te maak

Brandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.