Amasi-platbrood

Resep:  ‘Dairy Gives You Go

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  • 2 koppies koekmeel
  • ¾ koppie Amasi
  • ¼ koppie kookolie (sonneblom of canola olie)
  • ½ teelepel bakpoeier
  • Knypie sout

Metode

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  1. Meng die koekmeel, sout en bakpoeier saam in ‘n groot mengbak.
  2. Voeg die Amasi en olie by. Gebruik jou hande of ‘n elektriese menger om al die bestanddele deeglik te meng.
  3. Sodra die deeg ‘n sagte mengsel vorm, knie dit vir ‘n paar minute tot die deeg ‘n gladde en egalige tekstuur het. Vorm ‘n ronde deegbal en bedek dit met ‘n nat kombuislappie of kleefplastiek. Laat die deeg vir ongeveer 15 minute rus.
  4. Haal die deeg uit en plaas dit op ‘n meelbestrooide oppervlak. Druk dit effens plat en verdeel die deeg in 8 eweredige dele. Vorm gholfbal grootte deegballe en plaas dit eenkant tot benodig.
  5. Gebruik ‘n plat, onbedekte pan en verhit dit oor medium hitte. Rol elke deegbal uit met ‘n koekroller om klein ronde platbrode te vorm. Smeer die pan liggies met olie en plaas elke platbrood een vir een in die warm pan.
  6. Bak die platbrood 40 sekondes en keer dit dan om. Bak aan die ander kant vir een minuut en keer dit dan weer om. Daar behoort lugborrels in die deeg te vorm.
  7. Sodra die brood goudbruin van kleur is, is dit gereed om uit die pan te verwyder.
  8. Die platbrode kan met ‘n verskeidenheid van smere of bestanddele bedien word. Gebruik byvoorbeeld roomkaas, pangebraaide kersietamaties, vars basiliekuid, sout en gemaalde peper, en geniet!

Deel
Gepubliseer deur
Karlien Meiring

Onlangse plasings

10 redes waarom jy die Desember-uitgawe van rooi rose móét lees!

  Suzette en Skye: Sielsmaats met die liefde saamgesnoer    Suzette van der Merwe…

2 days Gelede

Van ‘slop’ tot ‘demure’: Hier’s die ses woorde wat meeding om Oxford se Woord van die Jaar

Vanjaar se kortlys, wat van dié jaar se gemoedstoestande en gesprekke opsom, is deur OUP…

2 days Gelede

Hoe om beter met jou lewensmaat te kommunikeer

Goeie kommunikasie in ’n verhouding laat die liefde blom. Maar soms eindig verskille in ’n…

2 days Gelede

Hoendergereg in romerige tamatiesous

Deur Rediscover Dairy   Voorbereidingstyd: 5 minute  Gaarmaaktyd: 20 minute  Bedien: 4 porsies  Porsiegrootte: 300…

2 days Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met Riaan Grobler, ’n meester van musiek en stories

Riaan Grobler, ’n geliefde radio-omroeper by Pretoria FM asook bekende skrywer en sanger, bewys weer…

2 days Gelede

Lamskenkel-en-waterblommetjie-bredie

Bestanddele   45 ml (3 e) olie 4 klein lamskenkels, die sening afgesny 2 wortels,…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.