kategorieë: VegetariesKos

Aartappeltjies en soetpatats in sout gebak

Deur Vickie de Beer. Foto: Charles Russel en Lee Schwagele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  • 2 kg growwe sout
  • 2 eierwitte, liggies geklop
  • 6-8 klein patats
  • 6-8 klein aartappeltjies
  • ’n hand vol vars tiemietakkies
  • ’n hand vol roosmaryntakkies

Metode

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  1. Voorverhit die oond tot 200 ˚C.
  2. Meng die sout, eierwitte, tiemie en roosmaryn in ’n groot mengbak.
  3. Sit die helfte van die soutmengsel in ’n oondvaste bak en rangskik die patats en aartappeltjies bo-op.
  4. Skep die res van die soutmengsel op die patats en aartappels – maak seker die groente is met die mengsel bedek.
  5. Bak vir sowat 45 min. of tot die soutmengsel ligbruin is en ’n harde kors gevorm het.
  6. Breek die soutmengsel met ’n vurk oop en haal die aartappeltjies en patats uit.
Deel
Gepubliseer deur
Catherine Schenck
Tags: recipes

Onlangse plasings

Neem jou fiksheid na die volgende vlak: 10 maniere om jou meer gemotiveerd te maak

Hier is 10 maniere om jou meer gemotiveerd te maak om te oefen:    Oefen…

11 hours Gelede

Viva Italia!-potjie

Genoeg vir 6     Bestanddele   60 ml (¼ k) olyf- of avokado-olie sout…

11 hours Gelede

Drama-waarskuwing vir ‘Suidooster’ dié herfs

Dis herfstyd in die Kaap en met hierdie seisoensverandering waai die winde van verandering baie…

14 hours Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met Laura-Lee Mostert oor haar droomrol in ‘Binnelanders’

Jy herken waarskynlik Laura-Lee Mostert vir haar komiese talent as die flambojante drama-onderwyseres, Driena, in…

16 hours Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Potjie-roer-my-nie se wenners gesels oor vaalkos en ’n molpot

In die vierde episode van Kokkedoor Vuur & Vlam, kykNET se koswerklikheidsreeks waar vlamme en…

1 day Gelede

Tradisionele melktert

Vir 2 middelslagterte   Bestanddele   Deeg: 500 ml (2 k) meel 10 ml (2…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.