kategorieë: GebakKos

Aarbei-stokkielekkers

Genoeg vir 6 groot lekkers

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

• 165 g (1¹⁄³ k)
• strooisuiker
• 160 ml (²⁄³ k) vloeibare glukose
• 15 ml (1 e) aarbeigeursel
• 6 roomysstokkies

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Spuit 2 plat metaalbakplate met kleefwerende kossproei.
1 Verhit die suiker en glukose vir 6-7 min. in ’n middelslagkastrol oor lae hitte, of tot die suiker opgelos is. Moenie roer nie.
2 Bring die stroop tot kookpunt en prut vir 7-8 min. tot dit die hardekraak-stadium op ’n suikertermometer bereik. Dit moet ’n ligbruin karamelkleur hê.
3 Verwyder van die hitte en roer die kleursel en aarbeigeursel by. Vorm die stokkielekkers volgens die aanwysings hier onder.
4 Laat die stokkielekkers kliphard word voordat jy hulle van die bakplaat haal.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Anelle Tewson

Onlangse plasings

Geroosterde pampoenskywe met tiemie-en-parmesaan-granola

Granola is deesdae nie net meer vir ontbyt bedoel nie. Hierdie krakerige kombinasie van sade…

2 days Gelede

‘The Mommy Club: Van die Hoofstad’: Ontmoet die glansryke vroue van die splinternuwe werklikheidsreeks

Showmax het pas die amptelike lokprent vir The Mommy Club: Van die Hoofstad, vrygestel. Dis…

2 days Gelede

Appel-peer-en-karamel-tert

Genoeg vir 8       Bestanddele   Tertdeeg 375 g koekmeel  2,5 ml (½…

2 days Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Klein vissies kelder een span en laat ’n ander span juig!

In die derde episode van kykNET se skitterende Kokkedoor Vuur & Vlam-reeks moes die deelnemers…

3 days Gelede

Suid-Afrika skitter by Louvre Abu Dhabi

Deur Maryke Roberts. Foto's: Maryke Roberst en verskaf/Departement Kultuur en Toerisme, Abu Dhabi    …

3 days Gelede

Hoe om brandrissie-olie te maak

Brandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.