kategorieë: KosGebak

Aarbei-stokkielekkers

Genoeg vir 6 groot lekkers

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

• 165 g (1¹⁄³ k)
• strooisuiker
• 160 ml (²⁄³ k) vloeibare glukose
• 15 ml (1 e) aarbeigeursel
• 6 roomysstokkies

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Spuit 2 plat metaalbakplate met kleefwerende kossproei.
1 Verhit die suiker en glukose vir 6-7 min. in ’n middelslagkastrol oor lae hitte, of tot die suiker opgelos is. Moenie roer nie.
2 Bring die stroop tot kookpunt en prut vir 7-8 min. tot dit die hardekraak-stadium op ’n suikertermometer bereik. Dit moet ’n ligbruin karamelkleur hê.
3 Verwyder van die hitte en roer die kleursel en aarbeigeursel by. Vorm die stokkielekkers volgens die aanwysings hier onder.
4 Laat die stokkielekkers kliphard word voordat jy hulle van die bakplaat haal.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Anelle Tewson

Onlangse plasings

Het jy wat dit vat vir ‘Die brug’ se tweede seisoen?

Iewers op ’n eiland met ’n toring staan nog ’n skatkis wat R1 miljoen kontant…

4 hours Gelede

Smelt-in-die-mond-koekies

Maak 30 koekies • 500 ml (2 k) koekmeel • 80 ml (1⁄3 k) kakao…

5 hours Gelede

Geurige tamatie-en-wors-gebak

Geurige tamatie-en-wors-gebak. Resep deur Vickie de Beer   Lees ook: Geurige worsies met sampioene en…

5 hours Gelede

Gebakte Carbonara

Vir hierdie heerlike gebakte Carbonara druk jy die blokkies mozzarella tussen die pennepasta in! Resep…

5 hours Gelede

Ribollita

Ribollita is ’n Toskaanse sopbredie. Dit word soos ’n sop gemaak maar is so lekker…

5 hours Gelede

Kaas-en-Marmite-mosbolletjiebrood

Kaas-en-Marmite-mosbolletjiebrood deur Vickie de Beer. Foto: Lindy Kriek  

6 hours Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.