Swartbessie-en-beet-jogurtroomys
Genoeg vir 4
• 150 g rooi beet
• 150 g gevriesde swartbessies
• klein hand vol kruisement
• 40 g Erythritol of Xylitol (versoeters)
• 250 g mascarpone
1 Voorverhit die oond tot 200 °C.
2 Draai elke beet in foelie toe en rooster vir 60 min. of tot gaar.
3 Haal uit en laat afkoel. Skil die beet af.
4 Meng die beet, swartbessies, kruisement, Erythritol en mascarpone in ’n voedselverwerker tot glad.
5 Gooi die mengsel in ’n broodpannetjie, bedek met kleefplastiek en vries oornag.
Kry ook ons resep vir ’n lekker beet-smoothie hier
Roomys met avokado, kruisement en lemmetjie
Genoeg vir 4
• 4 avokado’s, geskil en ontpit
• 250 ml (1 k) room of klapperroom
• groot hand vol kruisement
• 40 ml (2 t) lemmetjiesap
• gerasperde skil van 3 lemmetjies
• 75 g Erythritol of Xylitol (versoeters)
1 Meng al die bestanddele in ’n voedselverwerker tot glad.
2 Gooi die mengsel in ’n broodpannetjie, bedek met kleefplastiek en vries oornag.
Lees ook: Kruisement-en-jogurt-hoenderstukke
Roomys met piesang, mango, borrie, gemmer en klapper
Genoeg vir 4
• 350 g piesangs, in dik ringe gesny en gevries
• 100 g mango, geskil, gesny en gevries
• 2,5 ml (½ t) borrie
• 5 ml (1 t) fyn gekapte gemmer
• 60 ml (¼ k) klapperroom
1 Meng al die bestanddele in ’n voedselverwerker tot glad.
2 Gooi die mengsel in ’n broodpannetjie, bedek met kleefplastiek en vries oornag.
Glutenvrye en laekoolhidraat-wafelhorinkies
Genoeg vir 8-10
Jy het ’n Italiaanse wafelpannetjie, ’n pizelle, nodig om hierdie wafels te maak. Kyk op die Internet vir ’n verskaffer naby jou.
• 100 g amandelmeel
• 10 g psyllium-doppe (husks)
• 1 ml (¼ t) sout
• 2,5 ml (½ t) vanieljegeursel
• 40 g Eryth-ritol
• 60 g botter, gesmelt
• 2 eiers
• 125 ml (½ k) melk
1 Meng die amandelmeel, psyllium-doppe (husks) en sout in ’n groot mengbak.
2 Klits die vanieljegeursel, Erythritol, botter, eiers en melk saam in ’n middelslagbak.
3 Gooi die nat bestanddele by die droë bestanddele en klits tot goed gemeng.
4 Voorverhit die wafelpannetjie oor matige hitte.
5 Gooi 30 ml van die beslag in die wafelpannetjie en bak vir 2-4 min. aan elke kant of tot goudkleurig.
6 Rol die wafels in ’n kegelvorm en sit vir 5-10 min. eenkant.
7 Hou andersins die wafeltjies plat en bedien die roomys daarop.