Genoeg vir 6
Bestanddele
- 15 g botter
- 1 ui, fyngekap
- 2,5 ml (½ t) fyngekapte rooi brandrissie
- 5 ml (1 t) fyngekapte knoffel
- 10 ml (2 t) fyngerasperde gemmer
- 15 ml (1 e) garam masala
- 5 ml (1 t) borrie
- gerasperde skil van 1 lemoen
- 375 ml (1½ k) jasmynrys
- 250 g borriepatat, geskil en in blokkies gesny
- 1 x 400 g-blikkie klapperroom
- 180 ml (¾ k) water
- sout en swartpeper
- hand vol vars koljander, fyngekap
- granaatpitte vir bo-op (opsioneel)
Metode
- Voorverhit die oond tot 200 °C.
- Verhit die botter in ’n dieperige oondvaste pan oor matige hitte. Braai die ui, brandrissie, knoffel en gemmer vir 5 min. daarin. Voeg die garam masala en borrie by, gevolg deur die lemoenskil, rys en patats. Roer tot goed saamgemeng.
- Voeg die klapperroom en water by en bring tot kookpunt. Bedek die pan met foelie en bak in die oond vir 30-40 min. of tot die rys en patats gaar is.
- Sit saam met vars koljander voor.
Lees ook: Vinnige hoenderkerrie
Lees ook: Vinnige lamskerrie