Sappige, pikante pasta
Serves: 4
Nutrition facts:
200 calories
20 grams fat
Ingredients
- uitgedrukte sap en gerasperde skil van 2 suurlemoene
- 60 ml (4 e) olyfolie
- sout en gemaalde swartpeper
- 15 ml (1 e) olyfolie
- 50 g botter
- 3 knoffelhuisies, gekap
- 3 ansjovisfilette
- 60 ml (¼ k) kappertjiesaad, gedreineer
- 250 g (1 klein pakkie) rooi kersietamaties
- 250 g (1 klein pakkie) geel babatamaties
- 30 ml (2 e) olyfolie
- goeie growwe sout soos Maldon
- 3 k vars broodkrummels
- ’n hand vol vars tiemieblaartjies
- 500 g (1 pak) vars pasta
- ’n hand vol balsemkruidblare
- Voorverhit die oond tot 200 °C.
Instructions
- Meng die suurlemoensap en skil en olyfolie en geur met sout en peper. Hou eenkant.
- Verhit die botter en olie. Voeg die knoffel, ansjovis en kappertjiesaad by. Soteer vir 1-2 min. tot die knoffel sag en die ansjovis gesmelt is. Voeg by die suurlemoenmengsel.
- Rooster intussen die tamaties. Pak hulle op ’n bakplaat uit, sprinkel die olyfolie oor en geur met sout. Rooster tot hulle begin bars. Haal uit en hou eenkant.
- Sit die broodkrummels op ’n bakplaat. Gooi die gesmelte botter en die tiemie oor. Meng goed tot al die krummels met die botter bedek is. Bak vir 4-5 min. of tot goudbruin en bros.
- Kook die pasta vir 4 min. in borrelende soutwater, of tot al dente. Dreineer.
- Sit die pasta in ’n groot bak en meng die suurlemoensous en broodkrummels deur. Voeg die tamaties en balsemkruid by. Sit dadelik voor.
Rooi Rose
Lees Meer
Geweefde vanielje-en-vye-tertjies
22/11/2024
Blitsige roomys
21/11/2024