Aan die stuur van die Radisson RED Waterfront se opwindende kulinêre toneel is Uitvoerende Sjef André Hill, ’n kreatiewe visionêr wie sy geregte graag met romantiese geure en storievertelling kombineer. Vir Sjef André gaan kos oor samesyn, die viering van liefde en spesiale oomblikke.
Sjef André het in Kaapstad se ikoniese Bo-Kaap-woonbuurt en tussen die troosryke geure van Kaap-Maleise kookkuns grootgeword. Sy familiehuis se geliefde kombuis was altyd ‘n plek waar familie kon saamwees. Al was ’n loopbaan in die kombuis nie sy aanvanklike plan nie, het ’n toevallige internskap die deur na sy kulinêre toekoms oopgemaak. Meer as twee dekades later weerspieël sy werk steeds sy respek vir ou tradisies en instink vir innovasie.
Sy spyskaarte vang Kaapstad se uitsonderlike kulinêre identiteit perfek vas—van verwerkte familieresepte wat jou na jou huis laat verlang tot wêreldskeppings wat met ’n tikkie plaaslike insette bedien word. Of dit nou sy Big Dipper-burger met bhaji-uie en spesery-pepersalsa is, of ’n pragtige nagereg, sy geregte spreek die universele taal van liefde deur kos.
Wanneer hy nie in die kombuis besig is om sy towerkrag te skep nie, vind Sjef André inspirasie in Kaapstad se buitelug-kosmarkte waar hy plaaslike kookkuns ontdek, met ander kokke idees uitruil, en die geskiedenis van Suid-Afrikaanse bestanddele leer ken.
Vir Valentynsdag het hy hierdie eenvoudige maar gesogte nagereg geskep—een wat praat van troos, saamwees, en romanse:
Heuning-sponsresep
Bestanddele vir heuning-spons
- 220g koekmeel
- 7g bakpoeier
- 3g sout
- 2g koeksoda
- 170g heuning
- 115g sonneblomolie
- 110g suiker
- 40g stroopsuiker
- 2 eiers
- 180ml melk
Metode
- Klits suiker, heuning, olie en eiers tot lig en donsig.
- Vou die droë bestanddele in.
- Voeg laastens die melk by.
- Bak teen 160°C vir 18–20 minute in 120g vorms. Toets met ’n pen; wanneer dit skoon uitkom, borsel liggies tot dit blink.
Stroop
- 250ml melk
- 150ml botter
- 80g heuning
- 1 knippie sout
- 1 teelepel vanielje-ekstrak
Geroosterde appelkose
- Ontpitte rou appelkose, in helftes gesny
- 4 eetlepels bruinsuiker
- 2 teelepels gemmerpoeier
- Maldonsout
Metode
- Plaas appelkose met die gesnyde kant na bo op ’n bakplaat, strooi suiker oor, en rooster onder die oond se rooster tot gekarameliseer en sag.
Klapperkrummels (Maak ’n groter hoeveelheid en stoor in vakuumsakke)
- 200g bruinsuiker
- 200g botter
- 200g gerasperde klapper
- 200g meel
- 1 knippie sout
Metode
- Meng met ’n K-klitser.
- Plaas op bakplate en bak teen 140°C, roer af en toe tot goudbruin.
Om klaar te maak
- Verhit die heuning-spons.
- Bedien met ’n lepel dubbelroom-jogurt, geroosterde appelkose, en ’n drup van die glans.
- Bedek met klapperkrummels.
Lees ook: Beste, maklikste sjokoladekoek!