kategorieë: GebakKos

#75verjaarsdagkoek 6: Corli Botha se maklike koek met bessie-coulis

genoeg vir 1 groot dubbellaag koek

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Koek
• 6 ekstra groot eiers
• 450 g strooisuiker
• 300 ml melk
• 150 g botter
• 30 ml (2 e) grondboontjiebotter
• 5 ml (1 t) vanieljegeursel
• 350 g koekmeel
• 5 ml (1 t) sout
• 45 ml (3 e) bakpoeier
• 125 g vars frambose

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bessie-coulis
• 1 pakkie Berry Medley Coulis (beskikbaar by Woolworths)
• 60 ml (1/4 k) framboos- of bessiekonfyt
• 5 ml (1 t) mielieblom met ’n bietjie water gemeng

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Outydse melkversiersel
• 45 ml (3 e) koekmeel
• 250 ml (1 k) melk
• 250 g botter, kamertemepratuur
• 200 g suiker
• 5 ml (1 t) vanieljegeursel
• 5 ml (1 t) rooswater

1 Voorverhit die oond tot 180 °C. Voer 3 (10, 15, 18 cm) koekpanne uit met bakpapier.
2 Klits die eiers en suiker tot lig en donsig. Verhit die melk en botter tot die botter net opgelos is, verwyder van die hitte.
3 Meng die meel, sout en bakpoeier saam.
4 Vou die meelmengsel by die geklitste eiers en suikermengsel in, voeg ’n bietjie van die warm botter-en-melkmengsel om die beurt by. Maak seker die mengsel is nie te droog deur te veel meel op ’n slag by te voeg nie. Moenie die koek te veel meng nie, dit sal rysgate veroorsaak.
5 Breek vars frambose in die mengsel in en meng deur.
6 Verdeel die mengsel gelykop tussen die drie panne en bak vir 20-25 min. of tot ’n toetspen skoon uitkom. Koel af op draadrakkies.
7 Vir die outydse melkversiersel: klits die meel en melk saam tot glad en plaas in kastrol, kook tot dik.
8 Skep die versiersel in ’n mengbak en bedek met kleefplastiek sodat ’n dik vel nie vorm nie, laat staan eenkant om af te koel.
9 Klits die botter en suiker in die mengbak van ’n elektriesemenger tot liggeel, voeg die melkmengsel en geursel by, klits tot baie glad (ongeveer 5 minute). Skep die mengsel in ’n spuitsak.
10 Vir die bessie-coulis: kombineer alles in een kastrol en kook tot dit net-net verdik. Laat afkoel in yskas tot benodig.
11 Smeer ’n lagie van die bessie-coulis op elke koek, gevolg deur die outydse melkversiersel wat ek in balletjies gespuit het. Jy kan dit versier en pak net soos jy verkies. Tooi die koek met vars rose en bessies.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Verjaarsdagkoek 1: Tina Bester se witsjokoladekoek

Verjaarsdagkoek 2: Wessels van Vuuren se rooiwyn-sjokoladekoek

Verjaarsdagkoek 3: Katelin Williams se gebakte Alaska-koek

Verjaarsdagkoek 4: Kanya Hunt se haselneutkoek met rooifluweel-roosversiering

Verjaarsdagkoek 5: Martjie Malan se framboo-en-suurlemoenkoek

Deel
Gepubliseer deur
Anelle Tewson

Onlangse plasings

Kry weer woema in die winter

As die winter jou vaal en verlep laat voel, is dit tyd vir ’n lekker…

2 hours Gelede

Sagte rogbrood

Bak hierdie lieflike en geurige brood en vul jou huis met die hartverwarmende geur van…

3 hours Gelede

5 maniere om meer selfvertroue te hê

Ons wil almal die soort vrou wees wat ’n kamer binnestap en selfvertroue uitstraal. Gebruik…

20 hours Gelede

‘n Velsorggids vir elke ouderdom

Soos ‘n mens ouer word, raak dit moeiliker om die sigbare tekens van elke verbygaande…

21 hours Gelede

Karamelspringmielies-en-mout-koekies

Gebruik ons resep vir basiese soetkoekies en maak hierdie lieflike karamelspringmielies-en-mout-koekies. Die koekieblik sal nie…

1 day Gelede

Vanaand op ‘Een keer om die son’

Een keer om die son, volg die lief en leed van een familie oor die…

1 day Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.