kategorieë: GebakKos

#75verjaarsdagkoek 6: Corli Botha se maklike koek met bessie-coulis

genoeg vir 1 groot dubbellaag koek

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Koek
• 6 ekstra groot eiers
• 450 g strooisuiker
• 300 ml melk
• 150 g botter
• 30 ml (2 e) grondboontjiebotter
• 5 ml (1 t) vanieljegeursel
• 350 g koekmeel
• 5 ml (1 t) sout
• 45 ml (3 e) bakpoeier
• 125 g vars frambose

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bessie-coulis
• 1 pakkie Berry Medley Coulis (beskikbaar by Woolworths)
• 60 ml (1/4 k) framboos- of bessiekonfyt
• 5 ml (1 t) mielieblom met ’n bietjie water gemeng

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Outydse melkversiersel
• 45 ml (3 e) koekmeel
• 250 ml (1 k) melk
• 250 g botter, kamertemepratuur
• 200 g suiker
• 5 ml (1 t) vanieljegeursel
• 5 ml (1 t) rooswater

1 Voorverhit die oond tot 180 °C. Voer 3 (10, 15, 18 cm) koekpanne uit met bakpapier.
2 Klits die eiers en suiker tot lig en donsig. Verhit die melk en botter tot die botter net opgelos is, verwyder van die hitte.
3 Meng die meel, sout en bakpoeier saam.
4 Vou die meelmengsel by die geklitste eiers en suikermengsel in, voeg ’n bietjie van die warm botter-en-melkmengsel om die beurt by. Maak seker die mengsel is nie te droog deur te veel meel op ’n slag by te voeg nie. Moenie die koek te veel meng nie, dit sal rysgate veroorsaak.
5 Breek vars frambose in die mengsel in en meng deur.
6 Verdeel die mengsel gelykop tussen die drie panne en bak vir 20-25 min. of tot ’n toetspen skoon uitkom. Koel af op draadrakkies.
7 Vir die outydse melkversiersel: klits die meel en melk saam tot glad en plaas in kastrol, kook tot dik.
8 Skep die versiersel in ’n mengbak en bedek met kleefplastiek sodat ’n dik vel nie vorm nie, laat staan eenkant om af te koel.
9 Klits die botter en suiker in die mengbak van ’n elektriesemenger tot liggeel, voeg die melkmengsel en geursel by, klits tot baie glad (ongeveer 5 minute). Skep die mengsel in ’n spuitsak.
10 Vir die bessie-coulis: kombineer alles in een kastrol en kook tot dit net-net verdik. Laat afkoel in yskas tot benodig.
11 Smeer ’n lagie van die bessie-coulis op elke koek, gevolg deur die outydse melkversiersel wat ek in balletjies gespuit het. Jy kan dit versier en pak net soos jy verkies. Tooi die koek met vars rose en bessies.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Verjaarsdagkoek 1: Tina Bester se witsjokoladekoek

Verjaarsdagkoek 2: Wessels van Vuuren se rooiwyn-sjokoladekoek

Verjaarsdagkoek 3: Katelin Williams se gebakte Alaska-koek

Verjaarsdagkoek 4: Kanya Hunt se haselneutkoek met rooifluweel-roosversiering

Verjaarsdagkoek 5: Martjie Malan se framboo-en-suurlemoenkoek

Deel
Gepubliseer deur
Anelle Tewson

Onlangse plasings

10 dinge wat met jou vel gebeur soos wat jy ouer word

Oudword is onvermydelik. Dit is dus belangrik om voorbereid te wees op wat kom deur…

15 hours Gelede

Wanneer seks seer is… | Wat is die oorsake en behandelingsmoontlikhede?

Deur Mariette Snyman       “Pynlike seks is ongelukkig iets wat ek daagliks in die…

16 hours Gelede

Koop MSI se terug-skool-toe-aanbiedinge!

    Koop MSI se terug-skool-toe-aanbiedinge hier!     Modern 14 F13MG      Kleinhandelaar:…

20 hours Gelede

Bernice West oor ouerskap: ‘Daar is nie woorde nie…’

Foto's: Instagram/Bernice West   Die Suid-Afrikaanse sangeres Bernice West en haar man, Jannes Erasmus, het…

2 days Gelede

5 vinnige visresepte vir aandete

Aan die einde van ’n lang dag het mens nie lus vir ure voor die…

2 days Gelede

Mango-en-klapper-yskastert met pynappelgranita

Die nuwe kaaskoek! Ons Suid-Afrikaners hou mos van ’n lekker yskastert. Maar ongelukkig is dit…

5 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.