genoeg vir 1 groot dubbellaag koek
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }Koek
• 6 ekstra groot eiers
• 450 g strooisuiker
• 300 ml melk
• 150 g botter
• 30 ml (2 e) grondboontjiebotter
• 5 ml (1 t) vanieljegeursel
• 350 g koekmeel
• 5 ml (1 t) sout
• 45 ml (3 e) bakpoeier
• 125 g vars frambose
Bessie-coulis
• 1 pakkie Berry Medley Coulis (beskikbaar by Woolworths)
• 60 ml (1/4 k) framboos- of bessiekonfyt
• 5 ml (1 t) mielieblom met ’n bietjie water gemeng
Outydse melkversiersel
• 45 ml (3 e) koekmeel
• 250 ml (1 k) melk
• 250 g botter, kamertemepratuur
• 200 g suiker
• 5 ml (1 t) vanieljegeursel
• 5 ml (1 t) rooswater
1 Voorverhit die oond tot 180 °C. Voer 3 (10, 15, 18 cm) koekpanne uit met bakpapier.
2 Klits die eiers en suiker tot lig en donsig. Verhit die melk en botter tot die botter net opgelos is, verwyder van die hitte.
3 Meng die meel, sout en bakpoeier saam.
4 Vou die meelmengsel by die geklitste eiers en suikermengsel in, voeg ’n bietjie van die warm botter-en-melkmengsel om die beurt by. Maak seker die mengsel is nie te droog deur te veel meel op ’n slag by te voeg nie. Moenie die koek te veel meng nie, dit sal rysgate veroorsaak.
5 Breek vars frambose in die mengsel in en meng deur.
6 Verdeel die mengsel gelykop tussen die drie panne en bak vir 20-25 min. of tot ’n toetspen skoon uitkom. Koel af op draadrakkies.
7 Vir die outydse melkversiersel: klits die meel en melk saam tot glad en plaas in kastrol, kook tot dik.
8 Skep die versiersel in ’n mengbak en bedek met kleefplastiek sodat ’n dik vel nie vorm nie, laat staan eenkant om af te koel.
9 Klits die botter en suiker in die mengbak van ’n elektriesemenger tot liggeel, voeg die melkmengsel en geursel by, klits tot baie glad (ongeveer 5 minute). Skep die mengsel in ’n spuitsak.
10 Vir die bessie-coulis: kombineer alles in een kastrol en kook tot dit net-net verdik. Laat afkoel in yskas tot benodig.
11 Smeer ’n lagie van die bessie-coulis op elke koek, gevolg deur die outydse melkversiersel wat ek in balletjies gespuit het. Jy kan dit versier en pak net soos jy verkies. Tooi die koek met vars rose en bessies.
Verjaarsdagkoek 1: Tina Bester se witsjokoladekoek
Verjaarsdagkoek 2: Wessels van Vuuren se rooiwyn-sjokoladekoek
Verjaarsdagkoek 3: Katelin Williams se gebakte Alaska-koek
Verjaarsdagkoek 4: Kanya Hunt se haselneutkoek met rooifluweel-roosversiering
Verjaarsdagkoek 5: Martjie Malan se framboo-en-suurlemoenkoek
MSI is opgewonde om ons eksklusiewe vakansieverkope aan te kondig, wat van 10 Desember tot…
Die lewe is te kort om al jou eie foute te maak. Leer by ander…
Los jy jou potjies se deksels oop of staan jou skoonheidsprodukte in die son? Dan…
Maak hierdie maklike gemmerbier - dit bevat nie gis nie! Dis die heerlikste afkoel-drankie.
Vonkelwyn is ryk aan geskiedenis Die tradisie om met vonkelwyn iets te vier word histories…
Met hierdie wenke sal jy soggens die spreekwoordelike gousblom eerder as die molshoop wees, al…
Hierdie webwerf gebruik koekies.