kategorieë: GebakKos

#75verjaarsdagkoek 1: Tina Bester se witsjokoladekoek

genoeg vir 10

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Koek
• 180 g witsjokolade, fyngekap
• 350 g botter, in blokkies gesny
• 600 g strooisuiker
• 360 ml melk
• 300 g koekmeel
• 100 g bruismeel
• 5 ml (1 t) vanieljegeursel
• 4 groot eiers

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Roomkaasversiersel
• 120 g botter
• 500 g versiersuiker
• 5 ml (1 t) vanieljegeursel
• 160 g roomkaas

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Gesoute karamelsous
• 140 g suiker
• 45 ml (3 e) water
• 125 ml (½ k) room
• 25 g botter
• 5 ml (1 t) sout
• 2.5 ml (½ t) vanieljegeursel

1 Voorverhit die oond tot 180°C. Voer drie 18 cm-koekpanne met bakpapier uit.
2 Meng die witsjokolade, botter, strooisuiker en melk in ’n groot kastrol oor lae hitte tot glad. Sit die mengsel in ’n groot mengbak en hou eenkant vir 15 min. om af te koel.
3 Sif die koekmeel en bruismeel by die sjokolademengsel. Voeg die vanieljegeursel en eiers by en klits tot goed saamgemeng.
4 Verdeel die mengsel gelykop tussen die koekpanne. Bak vir 25min. of tot ’n toetspen skoon uitkom.
5 Vir die roomkaasversiersel: meng die botter, versiersuiker, vanieljegeursel en roomkaas met ’n draadklitser tot lig en donsig.
6 Vir die karamelsous: Meng die suiker en water in ’n groot kastrol. Verhit oor lae hitte en roer tot die suiker gesmelt is. Laat saggies prut tot die suiker goudkleurig is. Verwyder van die hitte en voeg die botter by. Klits effens. Voeg die room by, wees versigtig dit sal opborrel. Voeg die vanieljegeursel en sout by. Klop oor matige hitte tot goed gemeng.
7 Smeer ’n laag roomkaasglassuur op elke koeken staple die drie lae op mekaar. Smeer die res van die versiering om die koek en smeer dit glad met ’n paletmes. Gooi laastens die karamel oor. Versier met vars blomme, meringuesoentjies, makrolletjies, klappersjokolade en sjokoladeskywe.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Verjaarsdagkoek 2: Wessels van Vuuren se rooiwyn-sjokoladekoek

Verjaarsdagkoek 3: Katelin Williams se gebakte Alaska-koek

Verjaarsdagkoek 4: Kanya Hunt se haselneutkoek met rooifluweel-roosversiering

Verjaarsdagkoek 5: Martjie Malan se framboo-en-suurlemoenkoek

Verjaarsdagkoek 6: Corli Botha se maklike verjaarsdagkoek met bessie-coulis en outydse melkversiersel

Deel
Gepubliseer deur
Anelle Tewson

Onlangse plasings

Skop Swart Vrydag sterk af met MSI se beste aanbiedinge: Skootrekenaars vir speel en werk teen ongelooflike pryse!

Of jy op soek is na ’n kragtige skootrekenaar om meer as een taak mee…

10 hours Gelede

7 dinge wat jy moet weet om die regte matras te koop

Om ’n matras aan te skaf is een van die duurste beleggings wat jy sal…

12 hours Gelede

Blitsige roomys

Bestanddele   500 ml (2 k) gevriesde bessies 500 ml (2 k) volroom- Griekse jogurt…

13 hours Gelede

Ontmoet Herman Bosman – ‘Wie word ’n miljoenêr’ se heel eerste miljoenêr!

Iemand het uiteindelik kykNET se miljoenrandvraag op die gewilde vasvraprogram Wie word ’n miljoenêr? beantwoord.  …

14 hours Gelede

4 dapper stappe wat jy nou kan neem om gelukkiger te wees

Maak werk van dié kwessies en kry weer woema terug! #rrTussenOns

1 day Gelede

Mia le Roux onthul hoe vertigo haar deelname aan Mej. Heelal gefnuik het

Die huidige Mej. Suid-Afrika, Mia le Roux, het vandag in ’n video op sosiale media…

1 day Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.