kategorieë: GebakKos

#75verjaarsdagkoek 1: Tina Bester se witsjokoladekoek

genoeg vir 10

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Koek
• 180 g witsjokolade, fyngekap
• 350 g botter, in blokkies gesny
• 600 g strooisuiker
• 360 ml melk
• 300 g koekmeel
• 100 g bruismeel
• 5 ml (1 t) vanieljegeursel
• 4 groot eiers

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Roomkaasversiersel
• 120 g botter
• 500 g versiersuiker
• 5 ml (1 t) vanieljegeursel
• 160 g roomkaas

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Gesoute karamelsous
• 140 g suiker
• 45 ml (3 e) water
• 125 ml (½ k) room
• 25 g botter
• 5 ml (1 t) sout
• 2.5 ml (½ t) vanieljegeursel

1 Voorverhit die oond tot 180°C. Voer drie 18 cm-koekpanne met bakpapier uit.
2 Meng die witsjokolade, botter, strooisuiker en melk in ’n groot kastrol oor lae hitte tot glad. Sit die mengsel in ’n groot mengbak en hou eenkant vir 15 min. om af te koel.
3 Sif die koekmeel en bruismeel by die sjokolademengsel. Voeg die vanieljegeursel en eiers by en klits tot goed saamgemeng.
4 Verdeel die mengsel gelykop tussen die koekpanne. Bak vir 25min. of tot ’n toetspen skoon uitkom.
5 Vir die roomkaasversiersel: meng die botter, versiersuiker, vanieljegeursel en roomkaas met ’n draadklitser tot lig en donsig.
6 Vir die karamelsous: Meng die suiker en water in ’n groot kastrol. Verhit oor lae hitte en roer tot die suiker gesmelt is. Laat saggies prut tot die suiker goudkleurig is. Verwyder van die hitte en voeg die botter by. Klits effens. Voeg die room by, wees versigtig dit sal opborrel. Voeg die vanieljegeursel en sout by. Klop oor matige hitte tot goed gemeng.
7 Smeer ’n laag roomkaasglassuur op elke koeken staple die drie lae op mekaar. Smeer die res van die versiering om die koek en smeer dit glad met ’n paletmes. Gooi laastens die karamel oor. Versier met vars blomme, meringuesoentjies, makrolletjies, klappersjokolade en sjokoladeskywe.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Verjaarsdagkoek 2: Wessels van Vuuren se rooiwyn-sjokoladekoek

Verjaarsdagkoek 3: Katelin Williams se gebakte Alaska-koek

Verjaarsdagkoek 4: Kanya Hunt se haselneutkoek met rooifluweel-roosversiering

Verjaarsdagkoek 5: Martjie Malan se framboo-en-suurlemoenkoek

Verjaarsdagkoek 6: Corli Botha se maklike verjaarsdagkoek met bessie-coulis en outydse melkversiersel

Deel
Gepubliseer deur
Anelle Tewson

Onlangse plasings

MSI Vakansieverkope: Maak die Perfekte Geskenk Oop Hierdie Seisoen!

MSI is opgewonde om ons eksklusiewe vakansieverkope aan te kondig, wat van 10 Desember tot…

2 days Gelede

Maak vanjaar jou beste jaar

Die lewe is te kort om al jou eie foute te maak. Leer by ander…

3 days Gelede

Skoonheidsprodukte: foute wat almal maak

Los jy jou potjies se deksels oop of staan jou skoonheidsprodukte in die son? Dan…

3 days Gelede

Maklike gemmerbier – sonder gis

Maak hierdie maklike gemmerbier - dit bevat nie gis nie! Dis die heerlikste afkoel-drankie.

3 days Gelede

Ken jou vonkelwyn

Vonkelwyn is ryk aan geskiedenis Die tradisie om met vonkelwyn iets te vier word histories…

3 days Gelede

5 maniere om jou dag reg te begin

Met hierdie wenke sal jy soggens die spreekwoordelike gousblom eerder as die molshoop wees, al…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.