7 Bekostigbare aandetes met bestanddele wat reeds in jou spens is

7 Bekostigbare aandetes met bestanddele wat reeds in jou spens is Deur Vickie de Beer. Foto’s deur Johan Wilke

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Spaarsamig en smullekker

Al het jy net ’n pakkie aartappels in die groenterak, eiers, melk en kaas in die yskas en ’n pakkie spek in die vrieskas, kan jy steeds smaaklike etes opdis.

Hier en daar het ons ’n paar vars blare of kersietamaties bygvoeg om kleur te gee maar dis nie eens nodig nie, want met net vyf basiese bestanddele kan jy en jou mense soos konings eet.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Lees ook: 9 blink planne met blikkieskos

1. Aartappeltert

Hierdie is meer soos ’n aartappelkoek. Dis ’n ete op sy eie, maar is ook baie lekker saam met braaivleis. ’n Kleinerige losboomkoekpan sal die uithaalslag vergemaklik, maar dit keer redelik maklik uit as jy ’n gewone koekpan met bakpapier uitvoer.

Klik hier vir die resep

2. Aartappelgebak met gekaramelliseerde uie

Hierdie aartappelgebak is heerlik as bygereg by geskroeide steak. Maak daarvan ’n aandete met bros gebraaide spek tussen die lagies en sit saam met ’n kraakvars tuinslaai voor.

Foto: Johan Wilke

Klik hier vir die resep

3. Spek-en-eier-pasta

Dit is een van my staatmakers, aandete is op die tafel sodra die pasta gekook is.

Foto: Johan Wilke

Klik hier vir die resep

4. Aartappelrösti met geposjeerde eiers

Rösti is heerlik krakerig en soutig. Dis ’n lekker bygereg en heerlik saam met ontbyt, of sit dit as voorgereg saam met delikate aspersies voor.

Foto: Johan Wilke

Klik hier vir die resep

5. Sampioen-en-spek-pasteitjies

Ek het ’n oorskietpasteitjie die volgende aand deurgeroer tot alles gemeng was, opgewarm en as bygereg saam met steak voorgesit en dit was heerlik.

Foto: Johan Wilke

Klik hier vir die resep

6. Eier-en-aartappel-gebak

Hierdie eiergebak werk goed as ontbyt, maar is net so lekker vir aandete. Jy kan die resep maklik vergroot tot 8 eiers vir 8 mense as jy ’n lekker groot oondpan het.

Foto: Johan Wilke

Klik hier vir die resep

7. Geroosterde aartappel-en-spek-slaai

Ek is mal oor ’n geposjeerde eier maar as dit na te veel werk klink, kan jy die eiers net sag kook, afdop en in kwarte in die slaai sit.

Klik hier vir die resep

Deel
Gepubliseer deur
Catherine Schenck

Onlangse plasings

Pampoenbredie

Genoeg vir 4 Bestanddele   15 ml (1 e) olyf- of avokado-olie 1,5 kg lamsvleis…

7 hours Gelede

Voltooi jou kuier in Kaapstad met ’n ete by Marble Cape Town

Die ergste toeriste-gedruis na al die langnaweke het effe bedaar, die kole suis gesellig en…

1 day Gelede

Darren Scott op ‘Laataand by Rian’: “As ek nie kan praat nie, kan ek nie werk nie”

Die emosie het met tye hoog geloop toe Rian van Heerden die radio-legende Darren Scott…

1 day Gelede

Lees saam met jou kind op Wêreld Boekedag

Onthou jy knus voorleestydjies op jou ma of ’n ander volwassene se skoot? Dis vandag…

1 day Gelede

Kleur in met strooikussings

Strooikussings helder ‘n leefvertrek op. Dit is ‘n nuttige en bekostigbare bykomstigheid vir enige vertrek,…

1 day Gelede

4 geheime van gesonde, gebalanseerde vroue

  1 Eet stadig Die praktyk van hara hachi bu hou die mense van Okinawa…

1 day Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.