7 Bekostigbare aandetes met bestanddele wat reeds in jou spens is

7 Bekostigbare aandetes met bestanddele wat reeds in jou spens is Deur Vickie de Beer. Foto’s deur Johan Wilke

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Spaarsamig en smullekker

Al het jy net ’n pakkie aartappels in die groenterak, eiers, melk en kaas in die yskas en ’n pakkie spek in die vrieskas, kan jy steeds smaaklike etes opdis.

Hier en daar het ons ’n paar vars blare of kersietamaties bygvoeg om kleur te gee maar dis nie eens nodig nie, want met net vyf basiese bestanddele kan jy en jou mense soos konings eet.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Lees ook: 9 blink planne met blikkieskos

1. Aartappeltert

Hierdie is meer soos ’n aartappelkoek. Dis ’n ete op sy eie, maar is ook baie lekker saam met braaivleis. ’n Kleinerige losboomkoekpan sal die uithaalslag vergemaklik, maar dit keer redelik maklik uit as jy ’n gewone koekpan met bakpapier uitvoer.

Klik hier vir die resep

2. Aartappelgebak met gekaramelliseerde uie

Hierdie aartappelgebak is heerlik as bygereg by geskroeide steak. Maak daarvan ’n aandete met bros gebraaide spek tussen die lagies en sit saam met ’n kraakvars tuinslaai voor.

Foto: Johan Wilke

Klik hier vir die resep

3. Spek-en-eier-pasta

Dit is een van my staatmakers, aandete is op die tafel sodra die pasta gekook is.

Foto: Johan Wilke

Klik hier vir die resep

4. Aartappelrösti met geposjeerde eiers

Rösti is heerlik krakerig en soutig. Dis ’n lekker bygereg en heerlik saam met ontbyt, of sit dit as voorgereg saam met delikate aspersies voor.

Foto: Johan Wilke

Klik hier vir die resep

5. Sampioen-en-spek-pasteitjies

Ek het ’n oorskietpasteitjie die volgende aand deurgeroer tot alles gemeng was, opgewarm en as bygereg saam met steak voorgesit en dit was heerlik.

Foto: Johan Wilke

Klik hier vir die resep

6. Eier-en-aartappel-gebak

Hierdie eiergebak werk goed as ontbyt, maar is net so lekker vir aandete. Jy kan die resep maklik vergroot tot 8 eiers vir 8 mense as jy ’n lekker groot oondpan het.

Foto: Johan Wilke

Klik hier vir die resep

7. Geroosterde aartappel-en-spek-slaai

Ek is mal oor ’n geposjeerde eier maar as dit na te veel werk klink, kan jy die eiers net sag kook, afdop en in kwarte in die slaai sit.

Klik hier vir die resep

Deel
Gepubliseer deur
Catherine Schenck

Onlangse plasings

Slim maniere om minder sout te gebruik

Ons kyk hoej jy, as vernuftige tuissjef, heerlike smake met minder sout kan optower én…

21 hours Gelede

Drie goed wat jy oor ‘Suidooster’ se stormagtige April móét weet

Dit blyk ’n paar Ruiterbosch-inwoners gaan in April vir die gek gehou word danksy allerhande…

21 hours Gelede

Van Siprus se skaduwees tot Aronspoort se geheime – twee verhale vol liefde en gevaar

Wanneer gevaar met romanse gekombineer word, is ’n boek nie net ’n storie nie, maar…

2 days Gelede

Kom Clarens toe vir die kunstefees op 1 Mei!

Die fees word vanjaar van 1 tot 4 Mei gehou.    [gallery columns="2" size="medium" ids="151862,151861"]…

2 days Gelede

Bak vir Eid al-Fitr: Groot dinge gebeur as daar tradisie, samehorigheid en soet vieringe is

Die kern van hierdie tradisie is die kuns daarvan om so te bak dat eenvoudige…

2 days Gelede

Duncan Johnson oor ‘Skemergrond’ se skurk: ‘My waardes verskil hemelsbreed van Beeno s’n’

    In die wêreld van televisie en teater is die rol van die skurk…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.