kategorieë: Gesondheid

Vyf superkosse vir elke dag

1 Boerenkool (Kale)

Voordele:
Hoog in vesel, yster en kalsium; anti-inflammatoriese kwaliteite; en ’n goeie bron van gesonde vet.
Ons gunstelingmanier om dit te eet:
*Boerenkool-skyfies – vryf die blare met klapperolie, sprinkel sout oor en bak in die oond (20 min op 180 °C)
*Gebruik dit as plaasvervanger vir spinasie of roket in slaaie
*In ’n super groen gladdejantjie. Ons is lief vir die mengsel boerenkool, suurlemoensap, amandels, chia en klapperwater met ’n skeppie klapperolie

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

2 Quinoa (uitgespreek KEEN-wah)

Voordele:
Hoë energieverskaffer; bevat die hoogste voedingswaarde-profiel en kook die vinnigste van alle grane.
Ons gunsteling manier om dit te eet:
*As ’n plaasvervanger vir koeskoes in slaaie
*As pap – kook in neutmelk en water, voeg kaneel by
*As ’n plaasvervanger vir rys / pasta

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

3 Rou kakao

Voordele:
Die hoogste antioksidant op die planeet; hoog in magnesium en yster; verbeter kardiovaskulêre gesondheid; bou sterk bene; is ’n natuurlike seksuele opkikkermiddel; lig jou bui en energie.
Ons gunteling maniere om dit te eet:
*Gesonde warm sjokolade – met warm amandelmelk en ’n bietjie heuning
*In rou sjokolade happies
*In pannekoek saam met fyngemaakte piesang (njammie!)

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

4 Chia-sade

Voordele:
Hoog in proteïen, kalsium en omega 3; en gelaai met antioksidante.
Ons gunsteling maniere om dit te eet:
*Chia-poeding – kombineer met amandelmelk en week oornag in die yskas. Voeg bessies, klappervlokkies of kaneel by
*As plaasvervanger vir eier
*Om sop en souse te verdik

5 Amandels

Voordele:
Goed vir die brein en hart, reguleer cholesterol en bloeddruk en beskerm jou teen diabetes.
Ons gunsteling maniere om dit te eet:
*Week oornag in water en bak 12 uur teen 50-60 °C
*Neem in as amandelmelk of amandelbotter
*As deel van ’n snoephappie. Voeg ander sade, rou neute en rou kakao by

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Bron: Cotton On Body Eboek

Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

5 mites oor olyfolie

Moenie hierdie 5 mites oor olyfolie glo nie: Ingevoerde olyfolie is beter as Suid-Afrikaanse olyfolie…

2 hours Gelede

Gebakte vis in geurige tamatiesous

Gebakte vis in geurige tamatiesous Lees ook: RESEP: Armand Aucamp se witvis met vanieljesous van Tahiti…

2 hours Gelede

Tamatieroomsop met kaasroosterbroodjies

Hierdie lekker resep vir tamatiesop is ideaal vir ’n vinnige aandete in die middel van…

3 hours Gelede

Lekker opskiet eet-ervaring by Vergelegen

Deur Maryke Roberts. Foto’s: Clifford Roberts en Vergelegen Die historiese landgoed, Vergelegen op Somerset-Wes, het…

3 hours Gelede

Vinnige lamskerrie

Vinnige lamskerrie 4 porsies Bestanddele: 1 ui, fyngekap 100 g kerriepasta 1 kg lamsvleis, in…

6 hours Gelede

Kry só jou tuin reg in Julie

Julie: Doen dit in die tuin     1. Snoei rose teen einde Julie of…

6 hours Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.