kategorieë: KosSomerkos

5 smullekker slaaie

1 Beetslaai met bokmelkkaas

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Koop sommer klaargaar beetkwarte.

Genoeg vir 4

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

  • ’n hand vol roket en bronkors (watercress) gemeng
  • 400 g (1 pak) gaar beetkwarte in vinaigrette
  • 2 x 100 g-rolletjies bokmelkkaas met swartpeper
  • 1 middelslag- rooi ui, in fyn ringe gesny
  • 30 ml (2 e) olyfolie
  • 30 ml (2 e) balsemiekasyn + ekstra vir opdiening

  1. Pak die roket en bronkors uit op ’n mooi opdienbord.
  2. Sit die beet op die blare. Sny die bokmelkkaas in sirkeltjies en pak dit tussen die beet.
  3. Pak die uieringe oor die slaai en sprinkel die olyfolie en balsemiekasyn oor.
  4. Meng net voor ete deur en sit met ekstra balsemiekasyn voor.
Nog idees:
Die beetslaai werk net so goed met fetakaas of bolletjies sygladde mozzarella.

2 Nektarien-en-murgpampoentjie-slaai

Genoeg vir 6

  • 5 groot murgpampoentjies, met ’n groenteskiller of mandoliensnyer in dun repe gesny
  • 5 nektariens, in wiggies gesny
  • 45 ml (3 e) olyfolie
  • sout en gemaalde swartpeper
  • 50 g parmesaanskaafsels
  • 30 ml (2 e) truffelolie (opsioneel, want dis vrek duur, maar dit maak die slaai spesiaal, kry dit by Woollies)
  1. Plaas die murgpampoentjies, nektariens en olyfolie in ’n mengbak en geur met sout en peper.
  2. Verhit ’n riffelpan en rooster die murgpampoentjies en nektariens aan albei kante.
  3. Pak op ’n mooi opdienbak. Sprinkel die parmesaanskaafsels en truffelolie oor.

3 Salm-en-avokado-slaai

Genoeg vir 6

  1. Skil en sny 2 avokado’s in kwarte. Rangskik op ’n groot dienbord.
  2. Pak 200 g gerookte salm tussen die avokadoskywe.
  3. Dreineer 1 x 310 g-blik mandarynskyfies en 1 x 410 g-blik pomeloskyfies en sit in die slaai.
  4. Strooi 50 g (’n halwe pakkie) gekapte pistasieneute oor. Voeg laastens twee hande vol vars bronkors (watercress) by.
  5. Meng 20 ml (4 t) lemoensap, 60 ml (¼ k) olyfolie, 5 ml (1 t) Dijon mosterd en 2,5 ml (½ t) gemaalde gemmer.
  6. Voeg die gerasperde skil van een lemoen en 5 ml (1 t) vars tiemieblaartjies by. Geur met seesout en swartpeper.
  7. Sprinkel oor die slaai en sit voor.

4 Hoender-en-sondroëtamatie-slaai

Genoeg vir 4

  • 30 ml (2 e) olyfolie
  • 4 hoenderborsies, ontbeen en sonder die vel
  • 70 g parmaham (of enige ander goeie ham)
  • 60 ml (¼ k) dennepitte,liggies gerooster
  • 60 ml (¼ k) sagte sondroëtamaties in olie
  • ’n groot hand vol basiliekruidblare
  • sout en gemaalde swartpeper
  • 60 ml (¼ k) olie van die sondroëtamaties
  • 15 ml (1 e) balsemiekasyn
  • 80 ml (¹/³ k) basiese slaaisous

  1. Verhit die olie in ’n pan oor matige hitte. Braai die hoenderborsies vir 8-10 min. in die olie tot goudbruin en gaar. Haal uit en laat tot kamertemperatuur afkoel.
  2. Sny die hoender diagonaal in dun skywe en pak op ’n dienbord uit. Voeg die parmaham, dennepitte, sondroëtamaties en basiliekruid by.
  3. Slaaisous: Meng die olie van die sondroëtamaties en balsemiekasyn met die basiese slaaisous en gooi oor die slaai.

5 Roket-en-beet-slaai

Genoeg vir 6

  • 400 g beet (sowat 12 kleintjies)
  • 30 ml (2 e) olyfolie
  • sout en gemaalde swartpeper
  • 60 ml (¼ k) crème fraîche grasuie, gekap
  • 70 g (1 pakkie) roket
  • 15 ml (1 e) olyfolie
  • sout
  • 1 rooi ui, in dun skyfies gesny
  • 100 g dennepitte, liggies gerooster

Balsemiekslaaisous

  • 80 ml olyfolie
  • 30 ml (2 e) witwynasyn
  • 1 knoffelhuisie, gekap
  • 5 ml (1 t) korrelmosterd
  • 5 ml (1 t) heuning
  • ’n paar vars tiemieblare

Voorverhit die oond tot 190 °C.

  1. Sny die onderkante van die bete af sodat hulle regop kan staan. Sprinkel met olyfolie en geur met sout en peper. Bak vir sowat 30 min. of tot die beet sag is.
  2. Sny die beet in kwarte, maar nie heeltemal deur nie. Druk effens oop en skep ’n lepeltjie van die crème fraîche in elke beet. Strooi die gekapte grasuie oor.
  3. Rangskik die roketblare op ’n dienbord en pak die beet daarop uit. Voeg die rooi uie en geroosterde dennepitte by.
  4. Slaaisous: Meng al die bestanddele saam en giet oor die slaai.
Deel
Gepubliseer deur
Nicole Kemp

Onlangse plasings

Bak vir Eid al-Fitr: Groot dinge gebeur as daar tradisie, samehorigheid en soet vieringe is

Die kern van hierdie tradisie is die kuns daarvan om so te bak dat eenvoudige…

3 hours Gelede

Duncan Johnson oor ‘Skemergrond’ se skurk: ‘My waardes verskil hemelsbreed van Beeno s’n’

    In die wêreld van televisie en teater is die rol van die skurk…

5 hours Gelede

Skuinskoek

Genoeg vir 8   Bestanddele   625 ml (2½ k) koekmeel 125 ml (½ k)…

3 days Gelede

Vinnige Peppermint Crisp-tert

Mev. Sannie Bosman van Pretoria was in Mei, 2005 ons Teetydtreffer-wenner vir haar lekker vinnige…

3 days Gelede

Vyf-vinnige-vrae met Anton Goosen oor die verloop van tyd en sy nuwe musiek

Die Liedjieboer Anton Goosen is terug met ’n storie wat die hart tref. Anton, een…

3 days Gelede

Die beste wenke om jou huis en lewe uit te sorteer

Die voordele wat ontklottering vir ons inhou, word wyd besing. Om te ontklotter beteken nie…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.