Genoeg vir 6
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }• 500 g babawitwortels (parsnips)
• 500 g babawortels
• 4 lourierblare
• gerasperde skil van 2 lemoene
• 4 takkies tiemie
• 30 g botter, gesmelt
• 90 g bruinsuiker
• 250 ml (1 k) droë vonkelwyn
1 Verhit die oond tot 220 °C. Meng die witwortels, wortels, lourierblare, lemoenskil, tiemie, botter en bruinsuiker in ’n groot oondpan.
2 Gooi die vonkelwyn oor en bak vir 30-35 min. of tot goudkleurig, glansend en gaar.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Genoeg vir 6
• 500 g wortels, geskil
• 30 ml (2 e) botter
• 15 ml (1 e) heuning
• 45 ml (3 e) pietersielie, gekap
• sout en gemaalde swartpeper
1 Sny die wortels met ’n groenteskiller in linte. Blansjeer vir 30 sekondes in kookwater. Dreineer en skep in ’n opdienbak.
2 Smelt die botter en heuning saam in die mikrogolf. Skep oor die wortels, voeg die pietersielie by en meng saam. Geur na smaak. Sit dadelik voor.
Nog idees
* Jy kan ook zucchini in linte sny en saam met die wortels blansjeer.
* Voeg die uitgedrukte sap en gerasperde skil van 1 lemoen by vir ’n lekker variasie.
* As jou tyd knap is, kan jy klaar geskilde babaworteltjies koop en op presies dieselfde wyse gaarmaak.
Genoeg vir 4
Die roerbraai is ook heerlik met gebraaide repies hoender of steak.
1 Maak eers die sous: Meng 125 ml (½ k) soetrissiesous, sap van 1 lemmetjie, 15 ml (1 e) gekapte gemmer, 1 gekneusde knoffelhuisie, 15 ml (1 e) sojasous en ½ brandrissie, pitte verwyder en fyn gekap. Hou eenkant.
2 Verhit 15 ml (1 e) olyfolie in ’n groot pan of wok oor hoë hitte en soteer sowat 300 g klaar gesnyde roerbraaigroente, 500 ml (2 k) dun gesnyde groenkool en 500 ml (2 k) dun gesnyde perskool. Geur na smaak.
3 Meng 500 ml (2 k) gaar Oosterse noedels en die soetrissiesous deur.
4 Meng ’n hand vol gekapte koljanderblare en 250 ml (1 k) liggies geroosterde grondboontjies deur. Sit voor met vars of gedroogde klapperkrulle.
Genoeg vir 6-8
• 1 kg pampoen, geskil en in blokke gesny
• 125 ml suiker
• 30 ml (2 e) botter knypie sout
1 Spoel die pampoen onder lopende koue water af en sit die nat pampoen in ’n kastrol.
2 Voeg die botter en suiker by en kook die pampoen stadig oor lae hitte tot sag en die suiker donker tameletjie trek.
• 125 g botter
• gerasperde skil van 2 lemoene
• 30 ml heuning
• 3 heel vanieljepeule
• 250 g (omtrent 12) jong wortels
• 1 klein botterskorsie, in ringe gesny
• 1 knolseldery (celeriac) middeldeur gesny en in skywe gesny
• 250 g (omtrent 10) klein witwortels, in die lengte middeldeur gesny
• 250 g pampoen, in skywe gesny
• sout
• 35 ml olyfolie
Voorverhit die oond tot 220 °C.
1 Meng die botter, lemoenskil, heuning en vanielje in ’n voedselverwerker, of met ’n stokmenger, tot al die bestanddele ingemeng is.
2 Hou eenkant.
3 Pak die groente op ’n groot roosterpan. Geur met sout en sprinkel olyfolie oor. Rooster vir 25 min.
4 Haal uit en stip die groente oraloor met die botter.
5 Sit terug in die oond en bak vir nog 20 min. tot die groente gaar en karamelkleurig is.
Genoeg vir 4. Bestanddele 500 g vars pasta, soos tagliatelle of spaghetti 250 ml…
Om jou hond se ore skoon te maak is ’n noodsaaklike deel van sy basiese…
Bestanddele 3-4 groot rooi soetrissies, middeldeur gesny, en wit vliesies en pitte verwyder. sout…
Ons almal het een of ander slegte gewoonte. Die goeie nuus is dat jy dit…
Van speelskool na grootskool: 5 wenke deur Mariette Snyman. Foto Pixabay Om by die…
Met die strandseisoen op ons, kyk ons na die moets en moenies om te verseker…
Hierdie webwerf gebruik koekies.