kategorieë: Drankies

340 jaar van Suid-Afrikaanse brandewyn

Suid-Afrika se gunstelingdrankie, brandewyn, het in 2012 ’n baie spesiale herdenking gevier: 340 jaar van verruklike smaak.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Die eerste brandewyn wat in Suid-Afrika gemaak is, het twintig jaar ná die vestiging in 1652 van die VOC se nedersetting aan die Kaap onder Jan van Riebeeck, die lig gesien. Dit is aangeteken dat ’n kok aan boord van die skip De Pijl, wat in 1672 in Tafelbaai voor anker gelê het, die heel eerste brandewyn van Kaapse druiwe gemaak het. Al weet niemand meer wat is sy naam nie, het hy die brandewynbedryf in Suid-Afrika aan die gang gesit wat daartoe gelei het dat die gesogte drankie vandag wêreldwyd bekend is.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Brandewynliefhebbers sal vertroud wees met die Van Ryn’s- distilleerdery se bekende twintig jaar oue brandewyn. Dié veelbekroonde potketelbrandewyn staan tans as die wêreld se beste brandewyn bekend danksy ’n toekenning van die Internasionale Wyn- en Drankkompetisie. Die brandewyn het ook al talle Veritas-toekennings losgeslaan.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Die fluweelagtige twintig jaar oue brandewyn het geure van rosyntjies, pruimedante, speserye en okkerneute. En wat is ’n drankie sonder ’n heerlike kospasmaat? Dié brandewyn werk veral goed saam met ’n klam vrugtekoek propvol droëvrugte.

Van Ryn’s is op die oewer van die Eersterivier naby Stellenbosch geleë, sowat 40 minute se ry uit Kaapstad. Besoek www.vanryn.co.za vir meer inligting oor hul geurige brandewyne.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Het jy wat dit vat vir ‘Die brug’ se tweede seisoen?

Iewers op ’n eiland met ’n toring staan nog ’n skatkis wat R1 miljoen kontant…

3 hours Gelede

Smelt-in-die-mond-koekies

Maak 30 koekies • 500 ml (2 k) koekmeel • 80 ml (1⁄3 k) kakao…

5 hours Gelede

Geurige tamatie-en-wors-gebak

Geurige tamatie-en-wors-gebak. Resep deur Vickie de Beer   Lees ook: Geurige worsies met sampioene en…

5 hours Gelede

Gebakte Carbonara

Vir hierdie heerlike gebakte Carbonara druk jy die blokkies mozzarella tussen die pennepasta in! Resep…

5 hours Gelede

Ribollita

Ribollita is ’n Toskaanse sopbredie. Dit word soos ’n sop gemaak maar is so lekker…

5 hours Gelede

Kaas-en-Marmite-mosbolletjiebrood

Kaas-en-Marmite-mosbolletjiebrood deur Vickie de Beer. Foto: Lindy Kriek  

6 hours Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.