Ons gesels met Michelle Alberts, ’n finansiële adviseur by Alexander Forbes, vir kundige wenke oor hoe om jou geldsake oor dié Kerstyd in die groen te hou
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
Deur vir jouself ’n kosblik werk toe te pak, kan jy goed bespaar. Die krag lê egter daarin om te bepaal hoeveel dit wat jy vir jouself voorberei, jou op ’n weeklikse basis uitwerk. Sy stel voor dat jy vir ’n week lank tred hou van dit wat jy vir jouself werk toe inpak. Is dit duursame, voorbereide etes wat jy gekoop het, of is dit gisteraand se oorskiet? Tel jou uitgawes van elke dag op om te bepaal hoeveel jy werklik spandeer. Jy mag dalk net verbaas wees.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
Fokus, wanneer moontlik, eerder op prys per gewig eerder as massa aankope. Hoewel ons dit as die norm beskou dat grootmaat aankope ons goedkoper uitwerk, verleen sommige uitverkopings hul daaraan om goedkoper uit te werk wanneer daar in kleinmaat gekoop word.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Tyd is letterlik geld en elke rand wat jy verdien verteenwoordig ’n bepaalde hoeveelheid ure wat jy moes werk om dit te verdien. “En dit is nie net jou uurlikse loon nie,” sê Alberts. Bepaal hoeveel tyd elke rand vir jou werd is, dan sal jy met nuwe oë na jou uitgawes kyk. Voordat jy iets koop, vra jouself dan af: “Is dit regtig ’n week se werk werd?”
Griep is winter se lewenslange vennoot. Sodra die koue tref, kan jy maar seker wees…
Die aktrise Elsje Slabbert, alom bekend vir haar rol as Carina Rautenbach in die destydse…
Bak vir ’n slag die heerlikste sjokoladekoek! Hier is ons 5 gunsteling-resepte vir sjokoladekoek.
Moenie hierdie 5 mites oor olyfolie glo nie: Ingevoerde olyfolie is beter as Suid-Afrikaanse olyfolie…
Gebakte vis in geurige tamatiesous Lees ook: RESEP: Armand Aucamp se witvis met vanieljesous van Tahiti…
Hierdie lekker resep vir tamatiesop is ideaal vir ’n vinnige aandete in die middel van…
Hierdie webwerf gebruik koekies.